Will Grayson, will grayson

Will Grayson, will grayson – John Green og David Levithan – 391 sider

Anmeldereksemplar fra Politikens forlag.

Et fantastisk samarbejde, der har resulteret i en virkelig godt skrevet roman 
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har et lidt blandet forhold til John Green. Som de fleste andre, så elskede jeg En flænge i himlen, mens hans andre bøger har givet mig en lidt lunken fornemmelse. Derfor forventede jeg mig da heller ikke det helt store, selvom der her var tale om en bog, skrevet sammen med David Levithan.

Det kunne jeg ellers roligt have gjort, for historien her viste sig faktisk at falde rigtig godt i min smag. Skrivestilen fangede mig allerede i starten, og jeg kunne godt lide både den ene og den anden Will Grayson. Måden, der blev skelnet mellem de to på, passede mig også rigtig godt. Der gik faktisk lidt tid, før jeg overhovedet opdagede, at der i den enes kapitler ikke var nogen store bogstaver overhovedet. Det var en ret fin detalje. Derudover fungerede chatsproget også virkelig godt. Det er ellers ikke altid, det glider så nemt, som det gjorde her.

Personerne i bogen var også fabelagtige. Her tænker jeg selvfølgelig især på Tiny Cooper, som overhovedet ikke var, som jeg havde regnet med. Hverken det ene eller det andet passede på mit billede af ham. Alligevel kunne jeg ikke lade være at holde så usigeligt meget af ham. Han var virkelig sjov at følge. Han var som en stor krammebamse…
Jeg holdt også meget af begge de to Will Grayson’er og jeg følte faktisk, jeg kunne lære noget af særligt en af dem. Hvad mere kan man bede om?

Det, der skuffede mig, var begyndelsen af bogen. Selvom karaktererne fangede mig, så var der ikke helt handling nok, til at jeg blev blæst bagover. Og det er lidt en skam, for resten af bogens handling og tempo fejlede ikke noget, tværtimod. Jeg ville bare gerne have haft lidt mere action i starten. Jeg ved godt, det var for at vi lærte personerne at kende, men jeg synes, der gik lidt for lang tid, før de to Graysoner mødtes.

Jeg kan absolut anbefale bogen, også hvis du er lidt i tvivl om, hvad du skal synes om ham der John Green. Resultatet af samarbejdet med David Levithan er i hvert fald rigtig godt.

På en råkold aften i et aldeles usandsynligt hjørne af Chicago krydses to teenagedrenges veje. De hedder begge Will Grayson. Deres verdner brager ind i hinanden og sammenflettes, og pludselig er intet længere som før.

Samtidig opsætter Tiny Cooper, den enorme, enormt homoseksuelle high school quarterback en helt igennem fabelagtig musical, som kommer til at sende de to Will Grayson’er ind i nye forståelser af kærligheden, teenageårene, hinanden og sig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge