#WeNeedDiverseBooks

Nu kommer indlæggene flyvende, men jeg er lige faldet over en kampagne, jeg synes er vigtig, og så kan man jo ikke bare ignorere det, blot fordi man allerede har blogget en gang i dag.

#WeNeedDiverseBooks er de sidste par timer dukket op overalt i min twitterfeed og min nysgerrighed ville, at jeg googlede det.

Det hele er sat igang, fordi BEA (BookExpo America) for nyligt annoncerede, at på deres årlige BookCon, vil der være et panel udelukkende bestående af hvide mænd, der skal diskutere børnelitteratur. Det er såmænd okay for mig, at det alle er mænd og at de alle er hvide, men det, at man annoncerer og sælger det sådan, det synes jeg simpelthen ikke hører hjemme i 2014. Jeg ved godt, det er USA og yada yada. Ydermere, så er det et fåtal af børnebøgerne, der har andet end den hvide mennesker. Det er tankevækkende, at man stadigvæk er så berøringsangst. Det er jo ikke fordi, vi er så forskellige. Vi er i bund og grund ens. Tænk, at det stadigvæk er så vigtigt. Det kommer egentlig ikke bag på mig, men jeg synes alligevel det er fint, at der bliver sat fokus på det.

Man deltager ved at tage et billede, hvor der på et skilt står We need diverse books because – og så en eller anden begrundelse, man synes er passende. Jeg har valgt at tage et billede af lidt forskellige bøger, for netop at illustrere forskelligheden. Man kan også vælge at deltage på Twitter, ved at bruge hashtagget #Weneeddiversebooks. Eventet løber t.o.m. d. 3. maj og er både på twitter, tumblr og instagram.

diversty

Det kan også meget vel være, at vi her i Danmark ikke kan gøre så meget, men jeg vælger alligevel at deltage lidt i projektet, fordi jeg synes, det er noget, der godt kan tåle lidt opmærksomhed. Og er forskellighed i virkeligheden ikke også det, der gør os individuelle? :)

I kan læse mere om projektet her.

Tænker I over, hvad oprindelse personerne har, i de bøger, I læser?

4 thoughts on “#WeNeedDiverseBooks

 1. Ilhja Reply

  Linket du har smidt op virker ikke.

  Jeg plejer ikke at tænke over hvem der havde skrevet de bøger jeg læste, men det er jeg begyndt på.
  Der er forskel på hvordan en kvinde ser verden på end en mand, ligesom der er forskel på hvordan en fra Sydafrika ser verden på end en fra Danmark.
  Så jeg er ikke rigtig gået i gang med det projekt udover jeg er begyndt at læse flere bøger fra Norden, da jeg også har det projekt med at læse gamle klassisker.

  • Irene Post authorReply

   Nu duer det :D
   Du har ret i, at hvordan vi ser verden, kommer an på, hvor vi kommer fra. Men hvis vi er født og opvokset i samme kultur, så tror jeg ikke, det spiller nogen rolle, hvad farve vi har. Så det burde jo bestemt være muligt for en hvid forfatter, at skrive om en sort eller gul – og omvendt :)

   • Ilhja Reply

    Måske ikke helt. Der er stadigvæk meget rasisme i verden og folk med anden hud farve har det ikke så nemt som hvide mennesker.
    Og hvide mennesker opfatter det ikke eller tænker over det.

    Det er meget værre i fx. USA end i Danmark men det sker stadigvæk.

    • Irene Post authorReply

     Nej, men hvis vi starter fra 0 alle sammen, så er vi jo ens. En sort kan sagtens skrive om en hvis, en hvid kan også skrive om en sort jo. Det er ikke kulturen jeg tænker på. Det er det fysiske.. :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge