Vinden i piletræerne

30743130

Vinden i piletræerne – Kenneth Grahame – 256 sider

Anmeldereksemplar fra Gyldendal.

Det her er en utrolig flot udgave af den gamle historie. Lige fra de glitrende detaljer på forsiden, til den fantastiske og velkendte historie.

Jeg har ikke tidligere læst bogen, og jeg mindes heller ikke at have hørt den som barn, men jeg har set filmen, serien eller hvad det nu var. I hvert fald noget tegnefilm. Så jeg var altså på forhånd bekendt med karaktererne. De var rigtig sjove at følge, især Hr. Tudses eventyr som vaskekone morede mig. Han er jo en lidt belastende personlighed, som også blev lidt for meget, især da det hele lige pludselig vendte rundt for ham på de sidste to sider. Nu havde han fået læst og påskrevet igennem hele bogen, og så forstår han det pludselig på de sidste to sider? Aaarh… Mon dog! Muldvarpen, Grævling, Odderen og de andre dyr man stifter bekendtskab med, var også ret hyggelige, og jeg var godt underholdt hele vejen igennem. For mig var det tydeligt, at det også var en historie om relationen mellem børn og voksne, samt selvfølgelig venner. Der er meget at lære gemt i disse historier.

piletræ

De elleve kapitler i bogen hænger sammen som en lang historie, men hvert kapitel er samtidig en afsluttet historie – med undtagelse af de to sidste kapitler, som hænger sammen. Det kunne jeg godt lide, for det betyder, at man ikke sad med følelsen af, at man var nødt til at læse videre med det samme for at få stillet sin nysgerrighed. Det forestiller jeg mig er en god ting, hvis man læser bogen højt som godnathistorie. Og så var det også lige hyggeligt med så mange små historier, som dog alligevel hang sammen.

Illustrationerne af David Roberts var virkelig fantastiske og så fyldt med farver og liv. De bidrog i høj grad til historien. Yderligere var jeg overrasket over selve bogens kvalitet – det er et meget stift bind og siderne er også forholdsvis tykke. Der er virkelig kvalitet for alle pengene her.

Det, der for mig trækker bogen lidt ned er, at den var lidt langsom om at komme i gang, og at der var et kapitel midt i det hele, som slet ikke kunne holde min interesse. Ser man bort fra det, så står man tilbage med en rigtig fin børnebog, som bestemt er sin status som klassiker værdig.

ny4

Vinden i piletræerne er den klassiske fortælling om vennerne Muldvarpen, Vandrotten, Tudse og Grævlingen. Historien om venskab og opdagelser, farer og loyalitet begyndte som en række godnathistorier, som Kenneth Grahame fortalte sin lille søn, Alastair.
underskrift

10 thoughts on “Vinden i piletræerne

  1. “Vinden i Piletræerne” er så fint et eventyr, som jeg kun husker fra min barndom. Jeg tænker, at jeg snart må få købt bogen, men kan ikke rigtig beslutte mig for, hvilken udgave som jeg skal vælge. Der findes så mange fine 🙂

  2. Hvor ser den bare skøn ud. Jeg har længe gået og overvejet at finde en udgave af den, for jeg kan ikke mindes nogensinde at have læst, set eller hørt den.
    Din udgave giver mig endnu mere lyst til at anskaffe mig en, for den er så fin <3

  3. Jeg elsker nemlig også lige præcis bogens kvalitet – altså fysisk (selvfølgelig bestemt også bogens handling) – men jeg elsker virkelig at der er blevet gjort noget ud af det. Det synes jeg alle klassikkere fortjener. :0)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge