Vild med weekend #56

vildmedweekend

Vild med weekend er en feature, der vil dukke op hver fredag. Det er tænkt som et inspirationsindlæg til, hvad du kan bruge din weekend på. Indholdet i indlæggene vil variere fra gang til gang.

Forleden satte jeg Jane Eyre på, fordi jeg havde lyst til at se en litterær klassiker på film. Jeg havde ingen idé om, hvad jeg gik ind til. Det eneste jeg vidste var, at den er baseret på bogen af samme navn af Jane Austen, og at der måtte være en karakter ved navn Jane Eyre. Filmen havde rigtig smukke billeder og handlingen var også lidt mere kompleks end jeg måske egentlig havde forventet. Faktisk gav den mig lyst til på et tidspunkt, at give mig i kast med bogen. Lige indtil jeg tjekkede sidetallet, altså – 507 ifølge goodreads. Det er nok at tage munden for fuld. Der er de Austen værker, der er kortere og jeg tror, jeg måske bør starte med en lidt mindre mundfuld, før jeg giver mig i kast med denne.

Jeg har indtil nu set to filmatiseringer af hendes bøger og jeg har kun fået mere mod på, at give hende en chance mere. Jeg tror hun kan ting, som jeg først nu er klar til.

God weekend! 🙂

 

Edit: Min hjerne er gået lidt på weekend og jeg kan på ingen måde camouflere den her fejl, så lad mig bare lige slå det fast – det er Charlotte Brontë der har skrevet Jane Eyre, ikke Jane Austen! Men så har I da også fået noget at grine af i dag…..

4 thoughts on “Vild med weekend #56

 1. Tihi, det er Charlotte Brontë, der har skrevet Jane Eyre 🙂 Men elsker også filmen – den er så smuk og god! Burde også læse bogen … men har endnu ikke fået det gjort.

  • Hæ. Jaja, det er jo fredag 😛 Sad også og tænkte mens jeg skrev det, at hey…Jane og Jane? Naaarh! Og tjekkede endda sidetal på GR. Nej ,nej, nej!

 2. Har du set Jane Eyre mini-serien fra BBC, fra 2006? Den er langt bedre end filmen, synes jeg! Og så er der mere af den! 😀
  Men altså, ja. Den her film er også smuk; særligt visuelt!

  (Og ps; bogen er enestående. Sidetallet flyver forbi.)

  • Nej 🙂 Åh altså. Du lokker jo! Den må jeg se engang så 🙂 Det bliver nok først til efteråret – det egner sig på en eller anden måde bare bedre til serier.

   Haha ja, det skal du jo sige, du læser jo også hurtigere end vi andre trækker vejret 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge