Under the Dome

6320534Under the Dome – Stephen King – 1355 sider – Scribner

On an entirely normal, beautiful fall day in Chester’s Mill, Maine, the town is inexplicably and suddenly sealed off from the rest of the world by an invisible force field. Planes crash into it and fall from the sky in flaming wreckage, a gardener’s hand is severed as “the dome” comes down on it, people running errands in the neighboring town are divided from their families, and cars explode on impact. No one can fathom what this barrier is, where it came from, and when — or if — it will go away.

Dale Barbara, Iraq vet and now a short-order cook, finds himself teamed with a few intrepid citizens — town newspaper owner Julia Shumway, a physician’s assistant at the hospital, a select-woman, and three brave kids. Against them stands Big Jim Rennie, a politician who will stop at nothing — even murder — to hold the reins of power, and his son, who is keeping a horrible secret in a dark pantry. But their main adversary is the Dome itself. Because time isn’t just short. It’s running out.

• • •

Den her bog var lang. For lang.

Så.meget.namedropping! Seriøst, hvis ikke alle navne var nævnt med både for-, mellem- og efternavn, og hvis ikke alle butikker o.l. konstant var nævnt ved navn, så ville bogen have været 200 sider kortere. Okay, måske en overdrivelse, men det føltes godt nok voldsomt, og det var temmelig frustrerende at læse opremsninger af navne igen og igen og igen, når man egentlig bare gerne ville have lidt action.
Derudover så var der ret meget irrelevant info, som sagtens kunne have været udeladt og ikke være gået udover forståelsen. Generelt var bogen nok bare 3-400 sider for lang.

Det tog mig et stykke tid at blive involveret i historien, og jeg kedede mig ret meget de første 200 sider. Så skete tingene endelig! Der skete masser af ting! Det tog en del koncentration at holde styr på det hele, men det var det værd. Og han kan alligevel skrive nogen meget maleriske scener, ham King. Det var måske også lidt for voldsomt af og til, men også en del af det, der gjorde bogen god.

Nogen af personerne kunne jeg virkelig godt lide, de var rigtig fine. Andre freakede mig virkelig ud! Jeg følte, at jeg kendte nogen af de her mennesker, men desværre var det bare lidt svært at holde styr på dem, når der var så mange, og der var en stor andel af dem, som var ret ligegyldige for historien, og som sagtens kunne have været udeladt.

Når det så er sagt, så nød jeg i store træk bogen. Jeg var ikke så stor fan af skrivestilen, og jeg fik ikke svar på alle mine spørgsmål, men i det store og hele en okay bog, hvis man har tiden til den.

ny3

4 thoughts on “Under the Dome

 1. Jeg er meget enig. Historien er sådan set ganske interessant, men bogen er alt for lang. Jeg syntes også, at flere af personerne var lige lovlig klichéramt og byggede for meget på de stereotyper, som King elsker at bruge.

  • Jeg har kun læst Carrie, men jeg har da set Ondskabens hotel og også The Mist, og jeg tror, jeg vil give dig ret.
   Ærgerligt, når man får pløjet sig gennem så mange sider, at det så ikke blev bedre.

 2. Jeg begyndte på tv-serien, men syntes den var såååå kedelig og langtrukken, så jeg droppede den igen efter 3 afsnit. Jeg tvivler lidt på om jeg skal give mig i kast med bogen i stedet for. Den er virkelig lang!

  • Virkelig? Jeg synes den var virkelig god!
   Tror måske bare du skal droppe bogen… Seriens seks (?) afsnit dækker over halvdelen af bogen… 😛

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge