Under Cassiopeia

Under Cassiopeia – Nanna Lundgaard Arbøl – 63 sider – Mellemgaard

Under Cassiopeia er en lyrisk skildring af en ung kvindes møde med kærligheden til en af samme køn. Den rummer opdagelser, selvransagelse og en stor portion livsglæde i forskellige former og farver. I samlingen stifter man bekendtskab med alt fra Københavns kanalrundfart, skønhedspletter på håndrygge, meget lyserøde drinks og stakåndethed til kysseklare læber, sødme, ar af erotik – og en håndfuld febrilske sommerfugle.

• • •

Jeg vidste godt, at denne digtsamling ville være fyldt med kærlighed, det har bagsideteksten jo allerede fortalt mig. Hvad den ikke fortatlte mig var, at det var en samling kærestebreve. Okay, det var det måske ikke, men sådan føltes det. Som om, det var dybt personlige digte forfatteren havde skrevet til sin kæreste. Jeg ville da bestemt selv blive glad, hvis det var mig der fik dem, men så ville jeg heller ikke vise dem frem til alle. Lyrisk er det lidt for ligetil efter min smag, men det er jo ikke forfatterens fejl. Handlingsmæssigt bliver det også bare lidt for meget af det gode; alle digtene handler om, hvor dejligt det er, at være forelsket (mere eller mindre 😉 ). Kærlighed og forelskelse ér da også store følelser, der selvfølgelig fylder meget, men her var skruet lige lovlig op for det gode humør. Og så må jeg også tilføje, at et lidt mere nuanceret sprog havde klædt samlingen; man drukner i sommerfugle 😉

Jeg kunne rigtig godt lide digtet Novembernynnen. Det talte til mig og fik mig til at tænke lidt. Der var også andre af digtene, der faldt i min smag, men generelt var det meget 50/50. Karakteren afspejler altså ikke, at det er et stykke dårlig litteratur, men derimod, at jeg kun brød mig om ca. halvdelen.

ny2

Bogen er en gave fra Nanna selv og jeg er dybt taknemmelig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge