Udvalgt (Dæmondræberen #2)

22363979Udvalgt – Louise Haiberg – Dæmondræberen #2 – 416 sider – Tellerup

Mit navn er Benjamin.
Jeg er nephilim … et blandingsbarn.
Jeg var lykkelig indtil et blændende væsen besatte mig.
Nu har jeg kun vrede, had og et brændende ønske om at få et nogenlunde almindeligt liv.
I begyndelsen huskede jeg intet, men det gør jeg nu,
og minderne har givet mig et mål:
Dæmonen Dominic.
Hans undergang bliver min frihed.

ny3

Likes:

• Dominic gennemgår en rivende udvikling i denne bog, synes jeg. Det endte jeg med rigtig godt at kunne lide. I starten var jeg ikke helt så meget fan af hans touchy-feely-ness, men jeg vænnede mig til det og begyndte at holde af den “nye” Dominic. Med de ting, der sker i bogen, kunne det næsten ikke have været anderledes.

• Haibergs skrivestil er så unik, at jeg er sikker på, at jeg ville kunne kende den ud fra en masse andre tekster. Jeg hører til dem, der godt kan lide det. Der har været meget snak om ordet ‘køddragt,’ og det er måske ikke det mest charmerende ord, men jeg synes egentlig ikke, det er så grelt igen. Jovist, ‘vessel’ eller lignende havde måske været lige så godt, men det får da en til at huske bogen, og det har jo også sine fordele.

• Humoren er smurt tykt på og det klæder bogen. Der er virkelig mange små finurligheder gemt i de 400 sider. Ting, der alle bidrager til en endnu bedre oplevelse.

• Personerne har hver deres lyd og ‘feel,’ som gør det let at skille dem fra hinanden. Victoria var virkelig badass, mens Daniella bare var så englesød. Jeg kom til at holde rigtig meget af sidstnævnte. Benjamin syntes jeg ikke, vi hørte nok til. Jeg havde forventet meget mere, siden det nu er ham der bliver talt om bag på bogen. Han var en fin fyr, som jeg håber at vende tilbage til i tredje og sidste bind, for han bidrog med noget særligt.

• Der skete ting, jeg ikke var forberedt på i den her bog, og det var virkelig fedt, det gjorde mig glad, at jeg ikke havde set alle twists komme.*

Dislikes:

• Mit største problem med bogen er, at den foregår over utrolig lang tid, så alting føles meget forhastet. Der er ikke tid til at dykke ned og sætte skarpt på en enkelt scene. Det gjorde at jeg dels syntes det gik alt, alt for stærkt, og dels at jeg følte en distance til meget af handlingen.

• *Men så skete det igen, og det blev for meget og var noget af det der især gjorde, at jeg følte det som om, det gik alt, alt for stærkt.

One thought on “Udvalgt (Dæmondræberen #2)

 1. Tusind tak for anmeldelsen, Irene.
  Jeg er glad for at der er flere likes, end dislikes. 😉
  Mht. det meget omdiskuterede ‘køddragt’, så bruger englene faktisk ikke det ord, men ordet ‘hylster’, som i mit hoved ikke er meget bedre end køddragt. 😉 Og jeg takker mange gang for komplimenterne til min skrivestil. Det varmer utrolig meget og giver håb for mine fremtidige projekter (som ikke indeholder ordet ‘køddragt’).
  Jeg håber virkelig at du vil kunne lide det sidste bind i serien og Benjamin har skam også sin rolle at spille i det. 😉

  Kh.

  Louise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge