Udsalgskup

Som man nok kunne forvente, var jeg at finde til bogudsalget i går aftes. Til sådan et udsalg er der flere ting, man bør huske:

1. Tjek op på priserne. De varierer meget boghandlerne imellem. Alle har gode tilbud, men det er ikke altid på de samme bøger. Hvad der er sparet, er tjent.
2. Udarbejd en liste hjemmefra, så du har noget at gå ud fra. Lister er altid sjove.
3. Gå rundt i alle kroge og vend og drej bøgerne og overvej grundigt, om du 1) får læst bogen 2) er nød til at eje den. Hvis du kan svare ja til bare et af spørgsmålene, så køb bogen.
4. Er du afsted med andre, så hjælp hinanden. Sig til, hvis du finder noget de andre leder efter. Alle de andre kunder i butikken går efter præcis det samme som dig.
5. Gør impulskøb. Du ærgrer dig mindre, når bogen har kostet 30 kr. i stedet for 250.
6. Husk, at det er lønningsdag på fredag. Og hvad så, hvis du kommer til at bruge 1200 kr. på bøger?

Hvis du mangler inspiration til, hvad du skal købe, så er her et billede af mine udsalgskup (teen er ikke købt på bogudsalg) :

bogudsalg 2014 001

Jeg fulgtes med Simone og Gitte og vi fandt alle det, vi havde på vores lister, så aftenen var en succes. Derudover gjorde jeg tre mere eller mindre impulskøb.

bogudsalg 2014 006
Vinden i piletræerne købte jeg for 30 kr. og var et af mine impulskøb. Det er så skøn en historie og bogen har de klassiske illustrationer (dvs. dem jeg forbinder med bogen).

bogudsalg 2014 008

bogudsalg 2014 012
Geim var også et impulskøb, i hvert fald halvt. Jeg havde den oprindeligt på listen, men sløjfede den for netop at have lidt plads til impulskøb. Den kostede 30 kr.

bogudsalg 2014 013
Opfindelsen af Hugo Cabret var absolut ikke et impulskøb! Til kun 30 kr. vidste jeg med det samme jeg så annoncen, at jeg bare måtte eje den. Jeg har ofte haft bogen i hænderne og vejet for og imod, men har hver gang sagt nej, fordi prisen har været lige høj nok. Nu var den på et niveau, jeg fandt rimeligt og jeg kan ikke vente med at læse den! Faktisk har vi også bestemt, at denne er næste bog i læseklubben 🙂

bogudsalg 2014 015
Gone Baby Gone fandt jeg til omtrent 40 kr. i Arnold Busck. Det var endnu et impulskøb og var den eneste bog, jeg købte i Arnold. Jeg kiggede godt nok også på The Name of the Wind, som jeg ville have foræret til kæresten, men den var desværre i en pocketudgave med usædvanligt lille skrift.

bogudsalg 2014 016
Draculas gæst købte jeg til 40 kr., tror jeg. Det er en antologi med 22 vampyrhistorier, som jeg glæder mig ret meget til at læse.

bogudsalg 2014 017
Rum var også en af de bøger, jeg vidste med det samme, at jeg måtte have. Jeg har set og læst mange anmeldelser af den for et par år siden på udenlandske blogs og er ret nysgerrig efter at finde ud af, hvad det er for noget.

bogudsalg 2014 018
Luka og livets ild var jeg skeptisk overfor, dels fordi det er Salman Rushdie der har skrevet den, dels fordi den på en eller anden måde minder mig lidt om Life of Pi. Alligevel besluttede jeg, at den måtte på min liste.

bogudsalg 2014 019
En kongelig læser overvejede jeg også et stykke tid, fordi jeg var lidt i tvivl om sproget. Dansk eller engelsk? Jeg valgte at slå til denne gang. Bogen har lidt pocketsize, men skriften er normal størrelse.

Som i nok kan se, så kører jeg lidt et gult tema. Jeg ejer meget få gule bøger, så tre ud af otte er en del, synes jeg. Samtidig er gul jo udsalgsfarven. Jaja, der er en rød tråd i det hele. Jeg synes (selvfølgelig!) selv, jeg har gjort et rigtig godt kup! Nu er det bare med at få det hele arrangeret, så man får tid til dem. Jeg glæder mig.

Har i været på udsalg? Hvad har i købt?

22 meninger om “Udsalgskup

 1. Michella Tora Besvar

  Ih, hvor er det nogle dejlige bøger! Og gul er altid godt, jeg tror faktisk heller ikke jeg ejer mange gule bøger.

  Jeg fik mig noget Andkjær Olsen, noget Nordenbrandt, noget Tolkien, noget Selznick og noget Loe. Fantastisk start på dagen ^^

  • Irene ForfatterBesvar

   Nej gul er jo ikke just den mest udbredte bogfarve.
   Loe fandt jeg ikke noget af her, desværre. Ledte så heller ikke..

  • Irene ForfatterBesvar

   Jeg fandt ikke rigtig andet 🙂 🙂 Den glæder jeg mig til at læse i små bidder (pun intended!)

 2. Michelle Besvar

  Jeg var også på udsalg i aftes, og der kommer et indlæg senere i dag eller i morgen med de bøger jeg fik slæbt med hjem.
  Der var nemlig også lidt af hvert. 🙂

   • Michelle Besvar

    Nå jo, og så kan jeg varmt anbefale Rum. Jeg læste den godt nok på engelsk og ud fra den lille bladren igennem jeg foretog mig i butikken i går aftes så ser den lidt anderledes ud på dansk, men den er under alle omstændigheder god.

 3. Mette Besvar

  Glæd dig til Hugo Cabret – den er fantastisk!
  Jeg købte 10 bøger, så det var også en god høst 😀

 4. Sidsel Besvar

  Sikke nogle fine bøger. Jeg købte også ‘Opfindelsen af Hugo Cabret’. Den er simpelthen så fin. Vinden i piletræerne var et super køb, jeg har den i forvejen og jeg elsker den 🙂

 5. Rebecca Besvar

  RUM er virkelig bare SÅ god – elskede den dengang jeg læste den, og det er stadig én af de bøger, der står klarest i mit hoved, når jeg tænker på gode bøger, jeg har læst gennem tiden 🙂 Glæder mig til at høre, hvad du synes 🙂

 6. Simone Hagemann Besvar

  Øv, hvor er jeg træt af, jeg ikke købte Draculas gæst i går!
  Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om Geim. Den lyder jo ret interessant. Desuden glæder jeg mig til at høre, hvad du synes om både Opfindelsen af Hugo Cabret og Rum! 🙂

  • Irene ForfatterBesvar

   Det kan jeg godt forstå 🙂 Ja, altså..det var nok lige lidt, i hvert fald med de to af dem.

 7. Gitte Besvar

  HAHA, elsker det her: ‘Husk, at det er lønningsdag på fredag. Og hvad så, hvis du kommer til at bruge 1200 kr. på bøger?’
  Ja hvad så, hva?? 😀

 8. Rikke Besvar

  Åh, glæd dig til “En kongelig læser”! Den er så sød, så sjov, så fin – og så hurtigt læst! Perfekt for enhver bogelsker 🙂

  • Irene ForfatterBesvar

   Ja, de citater jeg har set er rigtig fine 🙂 Så den bliver hyggelig! Tror dog jeg venter med den til en lidt trist sommerdag

 9. Den lille Bogblog Besvar

  Jeg overvejer at købe ‘Draculas gæst’, da den i forvejen står på min liste over bøger, jeg gerne vil læse. Jeg er lidt i tvivl om, hvorvidt ‘Opfindelsen af Hugo Cabret’ er noget for mig – er det en børnebog, eller henvender den sig også til teenagere og voksne?

  Jeg er lidt ‘hæmmet’ af, at jeg har fødselsdag i næste uge, og da der står en del bøger på ønskesedlen, forsøger jeg at vente med at købe bøger, indtil jeg ved, hvad jeg får i fødselsdagsgave 🙂

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  • Irene ForfatterBesvar

   Jeg tror umiddelbart, det er en børnebog på niveau med Peter Plys og den slags; altså ikke at jeg vil sammenligne, men sådan målgruppe-mæssigt. Men jeg har ingen idé! 🙂

   Åh for den da, ja så kan jeg godt se det! 🙂 Jeg håber du får et par rigtig skønne bøger! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge