Trolddom og falkefjer

1669338_1448517276Trolddom og falkefjer – Helle Ryding – 128 sider – Nyt Nordisk Forlag

Anmeldereksemplar fra Nyt Nordisk Forlag.

En hurtig lille børnebog med illustrationer af Lars Gabel. Desværre levede den ikke op til det, jeg håbede den ville. Jeg havde håbet på en fortælling, der kunne underholde, men i stedet måtte jeg desværre mest tvinge mig selv til at læse i den. Havde den ikke været så kort, havde jeg nok også opgivet den. Det, der er med den her bog er, at den vil alt for meget på alt for kort tid. Jeg elsker, når der sker en masse på kort tid, men det skal også give mening, og det følte jeg altså ikke helt, det gjorde i den her bog. Det var lidt som at læse en lang opremsning af en hel masse ting. Udtrykket ‘show, don’t tell‘ forklarer nok meget godt, hvad jeg mener. Desværre blev det hele her forklaret og ikke “vist.” Det var en rigtig skam, synes jeg. Derudover, slutningen…. Jeg forstod den ikke, tror jeg. Den var rodet og kejtet, og jeg kan ikke helt se, hvad meningen med det hele var? Når jeg sidder her som voksen og føler, jeg ikke rigtig har forstået den, så har jeg svært ved at se, hvordan et barn skal kunne finde mening i den. Måske er det bare mig…

Siljas alder forstår jeg heller ikke. I det ene kapitel er hun et barn, i det næste et ungt menneske. Stop, stop, stop. Hvad skete der lige der? Jeg fornemmede slet ikke, at der var gået så lang tid. Eller er det bare fordi, hun opfører sig forskelligt? Jeg blev aldrig helt sikker på det. Bipersonerne var ikke meget bedre, jeg fik indtryk af, at der skulle være en del år imellem Arvid og Sigurd, men de opførte sig ret ens. Jeg lærte aldrig rigtig at kende forskel på dem, desværre.

Når det så er sagt, så er det nogle fine illustrationer. Selve den overordnede historie var også udmærket, jeg savnede bare flere detaljer – så kunne man evt. have udeladt nogle af tingene, som f.eks. den scene, hvor Silja får kastet ting efter sig inde i landsbyen. Den var ikke vigtigere for historien, end at den kunne være udeladt til fordel for flere detaljer om nogle af de andre scener.

ny2

Resumé: Den unge pige, Silja, er tjenestepige i ridder Regnars store borg. Men da Silja har et særligt talent for at træne jagtfalke, er hun sat til at passe og træne en falk for Regnars unge søn, Egill.

Silja nyder sin særlige status som falkoner og venskabet med Egill. Men det fredelige liv på borgen slutter brat, da Egill får en ny stedmor, den smukke fru Flavia. Lige fra begyndelsen nærer Egill et uforklarligt had til fru Flavia, og han presser Silja til at hjælpe, så han kan slippe af med hende. Men snart viser det sig, at de begge er ofre for trolddom, og Siljas hjælp får uhyggelige følger. Pludselig er hun anklaget for mord på Egill og må flygte fra borgen med ridder Regnars rasende mænd i hælene.

underskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge