Tirsdags-tag #3

Jeg elsker taglege. Både at se, læse og lave dem. Som noget nyt har jeg derfor startet tirsdags-tag. Hver tirsdag vil jeg lave en af alle de mange taglege; det kan være om alt mellem himmel og jord! Jeg vil ikke tagge nogen, men bare udfylde skemaerne for egen fornøjelses skyld.

Denne uges tag er et anatomi tag, som stammer herfra.

Hud: Et cover der beskriver indholdet godt. Det synes jeg faktiskThe Language of Flowers gør. Den vakte min nysgerrighed ligesom indholdet i bogen gjorde det. Forsiden oser af blomster, både typografien, farverne og polaroid-fotoet. Inde i bogen er ligeledes en lille blomsterordbog, en rigtig fin og sød lille detalje.

 

 

 

Skelet: En bog i en serie der får serie til virkelig at hænge sammen (rygraden). Nu har jeg ikke læst Vampire Academy færdig endnu, men bog tre følte jeg virkelig holdt sammen på sammen, i hvert fald indtil videre. Den havde det, der gjorde serien god.

 

 

 

Muskler: En bog eller serie der fik dig ind på læsningens sti. Jeg tror godt de fleste er klar over det. Det gyldne kompas. Bogen der virkelig, virkelig, virkelig tog mig med storm!

 

 

 

Nerver: En bog der fik dig til at gøre skøre ting. Dødsshowet af Cgris Carter. Den her bog var tæt på at skræmme mig til døde! Jeg sad efter at have læst den og havde lyst til at græde, fordi den var BAH! Uhyggelig!! Og mens jeg læste den sad jeg faktisk også og holdt mig lidt, for turde ikke helt gå på toilettet, fordi badeforhænget var trukket for…. True story!

 

 

 

Endokrin system: En bog der fik dig gennem hele følelsesregisteret. The Fault In Our Stars. Nu har alle vist efterhånden talt så meget om den her bog, så jeg føler ikke, det er så nødvendigt at uddybe. Jeg mener…det giver jo ligesom sig selv, ikke?

 

 

 

 

Hjerte-kar systemet: En bog der fik dit hjerte til at pumpe løs. Det er lidt kedeligt, men jeg må sige Dødsshowet igen. Omkring 2/3-del inde i bogen begyndte mit hjerte at true med at hoppe ud, det var så, så, så uhyggeligt! Jeg måtte tvinge mig selv til at trække vejret dybt og roligt og ikke læse alt for hurtigt. Samtidig måtte jeg mindre mig selv om, at huske at blinke lidt, så jeg ikke endte med at øjnene trillede ud af hovedet på mig. Seriøst, den var uhyggelig!!

Lymferne: En serie der blev værre og værre ELLER en bog du kunne læse igen og igen og igen. Crossfire serien. Jeg syntes egentlig, at den startede ganske okay, men toeren var lidt en flad fornemmelse og treeren var direkte dårlig. Jeg er færdig med trilogien – der blev forlænget, fordi den åbenbart solgte godt…..

 

 

 

Luftvejene: En bog/serie der fik dig til at tabe pusten da du var færdig. Alkymisten. En bog jeg ikke forventede noget af overhovedet, viste sig at være en virkelig stor oplevelse hele vejen igennem. På trods af de få sider, så tog den mig virkelig med storm og jeg var helt wow’ed da jeg var færdig. Det var svært at samle en ny bog op, for hvilken bog ville dog kunne give mig bare en snert af, hvad denne gav?

 

 

 

Fordøjelsen: En bog du skulle fordøje i hovedet for du kunne komme videre. Me Before You satte så store spørgsmål op, at jeg havde brug for lige at tænke lidt over det hele, før jeg bare kunne kaste mig over en ny bog. En rigig stor og flot bog, som virkelig fortjener den hype, den nogle steder får/har fået.

 

 

 

 

Urinsystemet: En bog/serie der havde potentiale, men som spildte det væk.Det smaragdgrønne atlas har man efterhånden hørt en hel del om, og langt det meste er meget positivt. Jeg er en af dem, der virkelig, virkelig blev skuffet. Der skete jo ikke en rygende fis?! Jo bevares, sproget var da meget fint, meeeeen… Det kan altså på ingen måder sammenlignes med Harry Potter, Narnia eller Det gyldne kompas – hverken enkeltstående eller i kombination. Bogens idé er grundlæggende rigtig god, men den forstår bare ikke at udnytte det.

 

 

Reproduktion: Mix to bøger/serier for at lave en ny. Jeg tror, at hvis man tog Pushing the Limits og blandede den med Eleanor & Park, så ville man virkelig, virkelig, virkelig få en dejlig ungdomsroman med masser af kærlighed, problemer (ikke bare teenagedrama!) og skønne karakterer. Det kunne jeg godt gå ind for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge