The Selection

10507293The Selection – Kiera Cass – The Selection #1 – 336 sider – HarperTeen

For thirty-five girls, the Selection is the chance of a lifetime. The opportunity to escape the life laid out for them since birth. To be swept up in a world of glittering gowns and priceless jewels. To live in a palace and compete for the heart of gorgeous Prince Maxon.
But for America Singer, being Selected is a nightmare. It means turning her back on her secret love with Aspen, who is a caste below her. Leaving her home to enter a fierce competition for a crown she doesn’t want. Living in a palace that is constantly threatened by violent rebel attacks.
Then America meets Prince Maxon. Gradually, she starts to question all the plans she’s made for herself—and realizes that the life she’s always dreamed of may not compare to a future she never imagined.

• • •

Jeg har længe svoret, at jeg aldrig ville læse Kiera Cass’ bøger. Jeg har ikke villet støtte op om det, hun efterhånden er blevet så kendt for, nemlig at skabe røre i forhold til negative anmeldelser og ratings i forhold til hendes bøger. Meeeen, alting kan jo ændre sig, og jeg fik så meget lyst til at læse den og det er jeg glad for.

Egentlig troede jeg ikke, at bogen som sådan ville være noget for mig. Det var den så. I høj grad. Den er selvfølgelig ret forudsigelig, men det gjorde mig ikke rigtig noget. Jeg havde også forventet, at den ville føles lang, men det gjorde den slet ikke. Hvordan hun har gjort det, det aner jeg ikke, men det var altså ret god!

Aspen var den første person, jeg sådan rigtigt kunne lide, men desværre reagerede han på en ret ærgerlig måde et stykke inde i bogen, som gjorde at jeg mistede lidt af respekten for ham. Jeg var ellers helt i tvivl, om Maxon ville kunne komme op på siden af ham, men det kunne han så.

Bogen handler jo ikke om så meget; 35 piger der udvælges til et “spil,” hvor præmien er prinsen og det halve kongerige. Bogstavelig talt. America, vores hovedperson, er selvfølgelig slet ikke interesseret i prinsen, men mon ikke alle godt kan regne ud, hvordan den sang ender 😉

Måden samfundet er klasseopdelt på, tog mig lidt tid at vænne mig til. At være en etter var det bedste, og kun de royale, mens en nier var ludfattig, men i mit hoved skulle det altså have været omvendt, spørg mig ikke hvorfor. Det førte til lidt forvirring undervejs, at det fungerede “baglæns” efter mit hoved. Samtidig var navnet America Singer måske også lige lovlig kliché.

Jeg glæder mig allerede til at besøge Ilea (landet) igen.

ny4

3 thoughts on “The Selection

 1. Pingback: Tirsdags-tag – Disney Book Tag | Boghunden

 2. Ja, jeg hørte også om Kiera Cass’ og hendes redaktørs “authors behaving badly” episode. Det var da godt nok også temmelig usympatisk.
  Alt det opdagede jeg så også først efter jeg var gået i gang med bogen, og jeg troede jeg ville hade den, men … det er nok en jeg hader at elske i stedet. 😉
  Kom du aldrig videre i serien?
  Jeg synes ikke at kunne se den blandt dine anmeldelser.

  • Ja, sådan må det nok være 🙂
   Åh jo, jeg mangler kun The Crown nu, men jeg havde ikke lyst til at anmelde de andre da jeg læste dem 🙂 Engang anmeldte jeg alt, nu er det kun det, jeg har noget at sige om, der bliver anmeldt 🙂 Jeg er vild med serien! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge