The Parisian Christmas Bake Off

 The Parisian Christmas Bake Off – Jenny Oliver – 139 sider – Carina UK

Welcome to the most celebrated patisserie competition in Paris – ready, steady, bake!
Watching snowflakes settle on the Eiffel Tower, Rachel Smithson’s cosy English village feels very far way – as, thankfully, does her commitment-phobic ex, probably already kissing someone else under the mistletoe. But Rachel hasn’t come to Paris to mope she’s come to bake. Hard.

Because the search for Paris’s next patisserie apprentice is about to begin! And super-chef judge Henri Salernes is an infamously tough cookie. But Rachel isn’t about to let her confidence (or pastry) crumble. She’s got one week, mounds of melt-in-the-mouth macaroons and towers of perfect profiteroles to prove that she really is a star baker.

As well as clouds of flour, and wafts of chocolate and cinnamon, there’s definitely a touch of Christmas magic in the air… Rachel hasn’t come to Paris looking for a fairy-tale romance, but the city of love might gift-wrap her one anyway…

Not even a dusting of icing sugar could make The Parisian Christmas Bake-Off a more perfect Christmas treat!

• • •

Jeg havde lyst til at læse lidt julelitteratur i år, så da jeg faldt over denne på netgalley, måtte jeg anmode om den. Desværre blev jeg slemt skuffet. Chick-lit og julebøger er ret forudsigelige og det gjaldt også denne, og det er egentlig også ganske okay. Det der irriterede mig var denne bog var dog, at på trods af de forholdsvis få sider, føltes utrolig lang. Samtidig fik man aldrig en rigtig afslutning på det, som bogens første par kapitler handler om. Og det er en skam, for faktisk var det en lidt sød historie.

Plottet var ikke, som jeg forventede. Det var langt og tyndt og det rørte ikke rigtig ved noget i mig. Det samme gjaldt karaktererne, og det skyldes nok i høj grad, at man introduceres til rimelig mange, de få sider taget i betragtning. Man når ikke at lære Rachels konkurrenter at kende, før de pludselig er væk. Det fungerede bare ikke.

Jeg har givet bogen to stjerner, og det er egentlig primært fordi, den gav mig lyst til at gå igang med at bage en masse brød… For det var egentlig lidt spild af min tid. Alligevel var den ikke så dårlig, at jeg havde lyst til at kaste den ind i væggen.

ny2

2 thoughts on “The Parisian Christmas Bake Off

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge