The Great Gatsby – Filmen

Dengang The Great Gatsby kom ud, var der en masse bogbloggere, der var ret spændte. Jeg selv inkluderet. Jeg kan huske, at reaktionerne fra udlandet var noget blandede. Selv fik jeg ikke rigtig set filmen, men jeg har længe haft den ret højt på listen. Og nu har jeg så fået den set. Og sikke en overraskelse.

Jeg kunne rigtig godt lide filmen – jeg kan sagtens forstå de, der siger, at de synes musikken falder udenfor, men min mening er en anden; det er en nyfortolkning og musikken passer fint ind. Generelt mindede filmingen mig om Moulin Rouge, en film jeg holder så meget af, at jeg engang så den fire gange ud i en køre – repeat, repeat, repeat. Det niveau kommer den her ikke helt op på, men jeg syntes alligevel, den bød på noget rigtig flot rent billedmæssigt.

Jeg kunne ret godt lide bogen (anmeldelse), men jeg tror næsten, at jeg endnu bedre kunne lide filmen. Den var rigtig fint skruet sammen. Det var lige mig! En anbefaling herfra! 🙂

8 thoughts on “The Great Gatsby – Filmen

 1. Det er noget tid siden jeg har set filmen, men jeg brød mig ikke som sådan om den. Har ikke læst bogen, så kan ikke sammenligne, men jeg synes den var lidt kedelig og langtrukken? Tidsperioden er jo så til gengæld interessant at få et indblik i — og jeg er enig med dig: Der er gjort et stykke arbejde med soundtracket, og visuelt er den flot.
  Sjovt, at den minder dig om ‘Moulin Rouge’ (en af mine favoritter!), det har jeg slet ikke tænkt på før, altså at den og ‘The Great Gastby’ minder om hinanden.

  • Måske vil du synes det samme om bogen? Det syntes jeg i hvert fald til at starte med, men bagefter elskede jeg den 😀
   Hehe, ja, tænkte i hvert fald meget over det. Det filmiske og sådan. Ikke selve plotlinen selvfølgelig 🙂 Eeeelsker Moulin Rouge!!

 2. Det er en visuelt smuk film, men der var flere ting, der irriterede mig. Især starten. Og slutningen. Og så synes jeg virkelig, der var mange hule øjeblikke…

  … MEN! Stemningen er spot on. Overdådigheden er fantastisk.

 3. Jeg må indrømme, at jeg var meget skuffet over filmen. Jeg så den anden filmatisering, fra 1974, og den var så utrolig rammende, at jeg blev helt målløs. Den helt intense, melankolske stemning er så perfekt overført, og samtalerne mellem Nick og Jay er bare perfekte. Så jeg kom nok til at sammenligne den nye film fra 2013 med den tidligere, og det er måske unfair, men hold nu op, hvor kunne jeg bare meget bedre lide den ældre 🙂

  Men fedt, at du synes den var god. Den havde bestemt også sine charmerende dele.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge