The Color Purple

13336267
The Color Purple – Alice Walker – 308 sider – Pocketr

Taking place mostly in rural Georgia, the story focuses on the life of women of color in the southern United States in the 1930s, addressing numerous issues including their exceedingly low position in American social culture. The novel has been the frequent target of censors and appears on the American Library Association list of the 100 Most Frequently Challenged Books of 2000-2009 at number seventeen because of the sometimes explicit content, particularly in terms of violence.

• • •

Wow. Hvad er det jeg lige har læst? Tåkrummende smukt! Virkelig, virkelig vidunderlig bog. Den kom virkelig under huden på mig.

Bogen er udelukkende skrevet i brevform, og 80% af teksten er skrevet fra en afrikansk-amerikansk kvinde (læs: skrevet som hun taler). Det tog en rum tid at vænne sig til. Når det så er sagt, så passer det fantastisk godt til historien, som jeg fandt utrolig velskrevet.

“Don’t let them run over you, Nettie say. You got to let them know who got the upper hand.
They got it, I say.
But she keep on, You got to fight. You got to fight.
But I don’t know how to fight. All I know how to do is stay alive.”


Miss Celie er bogens hovedperson, og bogen foregår i hendes og hendes ægtemands verden. Den er meget fokuseret på karaktererne og deres udvikling, og jeg skal love for det er fantastisk vellykket. Hvis ikke det, der er i den her bog, er karakterudvikling, ja, så ved jeg ikke, hvordan det ser ud og hvad det er! Jeg har aldrig set så stærk en karakterudvikling før. Som en blomst der springer ud lige for øjnene på en. Det er så fantastisk!

“She say, Celie, tell the truth, have you ever found God in church? I never did. I just found a bunch of folks hoping for him to show. Any God I ever felt in church I brought in with me. And I think all the other folks did too. They come to church to share God, not find God.”


Religion spiller en relativt stor rolle i bogen. De religiøse passager bogen indeholder, er noget af det smukkeste jeg nogenside har set, og det viser virkelig, hvilken magt ord kan have. Det er så smukt altså! Jeg blev helt rørt af de afsnit.
Bogen indeholder også sex, men som en naturlig del af livet. Det er skrevet på en rigtig fun og humoristisk måde, og er med til at gøre bogen endnu mere realistisk.
Selve historien er jo i sig selv rigtig trist. Jeg var rørt flere gange, og jeg følte så meget med alle personerne i bogen, at jeg ikke kunne lade være at have ondt af dem.

“Anyhow, he say, you know how it is. You ask yourself one question, it lead to fifteen. I start to wonder why us need love. Why us suffer. Why us black. Why us men and women. Where do children really come from. It didn’t take long to realize I didn’t hardly know nothing. And that if you ast yourself why you black or a man or a woman or a bush it don’t mean nothing if you don’t ask why you here, period.”

Jeg har set filmen, og jeg elskede den, men den her bog er virkelig, virkelig utrolig. Det bedste, jeg længe har læst. En klar ny favorit. Måske endda favoritten!

5

4 thoughts on “The Color Purple

  1. Ak ja, The color purple er en af de mest fantastiske bøger nogensinde! Den er så betagende og medrivende:) Har læst bogen 4 gange, set filmen mindst ligeså mange gange.. og jeg køber altid bogen når jeg falder over den i genbrug o.l. Hvilket har resulteret i at jeg har 3 af dem nu;)

    • Det var ikke så lidt! 😀 Jeg skulle godt nok lige vænne mig til sproget i den til at starte med, men jeg elsker den godt nok også nu! Haha, en var ikke nok 😉 Jeg har forgæves ledt efter den i en pæn udgave :/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge