The 100 og Day 21

17370280

The 100 – Kass Morgan – The Hundred #1 – 336 sider – Little, Brown Books for Young Readers

In the future, humans live in citylike spaceships orbiting far above Earth’s toxic atmosphere. No one knows when, or even if, the long-abandoned planet will be habitable again. But faced with dwindling resources and a growing populace, government leaders know they must reclaim their homeland…before it’s too late.
Now, one hundred juvenile delinquents are being sent on a high-stakes mission to recolonize Earth. After a brutal crash landing, the teens arrive on a savagely beautiful planet they’ve only seen from space. Confronting the dangers of this rugged new world, they struggle to form a tentative community. But they’re haunted by their past and uncertain about the future. To survive, they must learn to trust-and even love-again.

• • •

Ulig tv-serien, så kunne jeg godt lide bogen. Jeg syntes, at serien havde for mange fejl, mangler og plothuller, og jeg var egentlig jævnt ligeglad med persongalleriet. Jeg følte, at bogen her var bedre, og dækkede flere af de fejl, serien bød på.

Der er meget at sige om personerne:

Glass: Jeg var vild med, at vi fulgte en person på “rumskibet,” og ikke bare de 100 teenagere på Jorden. Det gav lige det ekstra til historien. 
Wells: Jeg er ikke sikker på, hvad jeg skal mene om ham. På den ene side, så jo, det er synd for ham, meeeen, det er altså også hans egen skyld! En ret kompleks karakter, synes jeg.
Bellamy: Det var meget tydeligt for mig, at han er den klassiske “bad boy bliver til good guy”-rolle, men det fungerede. Og så er han også lidt pæn.
Clarke: Hun mener det godt. Hun opfører sig måske ikke altid sådan, men hun har det i hjertet, det er jeg ret sikker på.

Der sker rigtig meget i bogen, og jeg var vild med, hvordan alting gik så hurtigt og der bare var action på hver side. Der kunne dog godt have været lidt mere forklaring på tingene, f.eks. hvordan de oppe i rummet kan blive ved at have tøj… Altså, hvorfra får de stofferne til at sy det af? Jeg håber, at det er noget af det, vi får besvaret i næste bog.

Bogen er fortalt fra fire synsvinkler; Clarke, Bellamy, Wells og Glass. Derudover har vi flashbacks, hvorigennem vi lærer personerne endnu bedre at kende – hvordan kom Wells f.eks. ombord på dropshippet? Og hvad har Clarke gjort? Flashbacksne spiller en meget stor og vigtig rolle i bogen og jeg nød at læse dem.

Jeg kunne ganske enkelt bare ret godt lide bogen. Der var fart over feltet, skrivestilen var god, persongalleriet var fint og alle storylines var spændende.

ny4

22038465

Day 21 – Kass Morgan – The Hundred #1 – 320 sider – Little, Brown Books for Young Readers

No one has set foot on Earth in centuries — until now.
It’s been 21 days since the hundred landed on Earth. They’re the only humans to set foot on the planet in centuries…or so they thought. Facing an unknown enemy, Wells attempts to keep the group together. Clarke strikes out for Mount Weather, in search of other Colonists, while Bellamy is determined to rescue his sister, no matter the cost. And back on the ship, Glass faces an unthinkable choice between the love of her life and life itself.
In this pulse-pounding sequel to Kass Morgan’s 
The 100, secrets are revealed, beliefs are challenged, and relationships are tested. And the hundred will struggle to survive the only way they can — together.

• • •

Jeg læste bogen direkte efter The 100 og det var jeg godt nok glad for!

Verdensopbygningen var markant bedre i den her bog, selvom jeg dog stadig mangler svar på nogle spørgsmål. Jeg håber, at den næste bog i serien vil tage sig af det… Jeg var også glad for at opleve mere af Jorden i den her bog. Ligesom i foregående bog, så var der masser af action, og det tog mig under et døgn at læse den.

Personerne vokser virkelig på mig. De har alle noget at tumle med, men det bliver aldrig en tung og deprimerende bog. Den formår at være en let læst historie.
Vi lærer flere personer at kende i den her bog, og jeg var specielt vild med Sasha. Hun var virkelig badass! Og generelt bare en rigtig god og cool karakter.
De Jordfødte spiller også en større rolle i den her bog, og det tilføjer bare flere lag til fortællingen.

Den her bog var bestemt bedre end den første, men der manglede lige det sidste, for at den kunne få den femte stjerne.

Jeg er ret ked af at se, at der pt. ikke er planlagt flere bøger i serien, men føler mig nu alligevel overbevist om, at der vil komme i hvert fald en bog mere, for historien er slet ikke komplet endnu.

ny4

Begge bøger er fra Netgalley og Day 21 udkommer d. 16. september.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge