Teen Angst? Naaah…

7851203
Teen Angst? Naaah… – Ned Vizzini – 258 sider -Ember

The events in these stories are real. Some names have been changes so I don’t get yelled at.” —Ned Vizzini
 
Ned Vizzini writes about the weird, funny, and sometimes mortifying moments that made up his teen years. With wit, irony, and honesty, Teen Angst? Naaah . . .  invites you into Ned’s world of school, parents, cool (and almost cool), street people, rock bands, friends, fame, camp, sex (sort of), Cancún (almost), prom, beer, video games, and more.

• • •

Efter at have set filmen It’s Kind of a Funny Story, vidste jeg, at jeg var nød til at læse bogen. Jeg ville bare vente lidt, til filmen var gledet lidt i baggrunden. I stedet valgte jeg denne bog af forfatteren. Det skulle jeg nok ikke have gjort…

Jeg brød mig ikke om bogen. Det føltes mest af alt bare som en stak gymnasiestile. Det er også okay, hvis man er gymnasieelev. Da Vizzini udgav den her bog, gik han altså ikke længere i highschool! Og jeg ved godt, at de her essays var skrevet den gang, men de manglede virkelig en gennemarbejdning. Der er essays om prøver, magic cards, en film han og hans venner lavede (jeg slog den op på youtube og så den faktisk – The Attack of the Killer Turtle), at fylde 18, prom osv. Jeg var egentlig bare ret ligeglad.
Jeg forstår ikke behovet for at udgive den her bog. Hvad var formålet? Hvis jeg ville læse tilfældige essays og stile, så er jeg sikker på, at Google kunne have hjulpet mig med at finde noget.

Alt i alt fandt jeg bogen kedelig og ligegyldig. Jeg håbede på en sjov bog, eller i det mindste en ærlig bog, men følte ikke helt, at det var hvad jeg fik.

Og så er jeg nød til at knytte en kommentar til det allersidste essay, der foregår efter highschool – det er ikke et essay, der er nærmere et “tak til” afsnit.

Det her skulle være en quasi-biografi, og well…det føltes lidt som uddrag fra en dagbog, så på den side fungerer det vel.

Normalt ville jeg også skrive noget om bogens personer, men det giver nok ikke helt så meget mening, når de er baseret på virkelig mennesker i Vizzinis liv …

Hvorom alting er, så vil jeg stadig rigtig gerne læse It’s Kind of a Funny Story. Måske mest fordi filmen var så fin.

ny2

One thought on “Teen Angst? Naaah…

  1. Pingback: Min bogreol #6 – Mixed vol. 2 | Boghunden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge