Tag: Fairy Tales in Real Life

I går så jeg dette sjove lille tag ovre på Raeleens YouTube, og syntes det kunne være meget sjovt at besvare. Og så kan jeg for en gangs skyld nå at være med på noget før der er gået et halvt år eller to haha. Jeg har ikke oversat spørgsmålene denne gang, men jeg håber det går alligevel. Sig lige til, hvis I har savnet det. Tagget går ud på at finde contemporary bøger, der besvarer spørgsmålene, men så bogstaveligt har jeg ikke helt taget det. Jeg har ikke holdt mig udelukkende til den genre.

Et virkelig sjovt tag at lave, jeg fik set mange gamle bøger igennem. Hvis I også beslutter at lave tagget, så smid gerne en kommentar, så jeg kan holde øje med det 🙂 Sådan en dejlig og nem måde at få anbefalinger på.

 

1. FAIRY GODMOTHER: A contemporary trope where a motherly/fatherly figure guides a misguided protagonist.
Nok ikke det mest oplagte valg, men jeg kommer sådan til at tænke på Hans Hübermann fra The Book Thief. Den rolle han spiller ift. Liesel, det bliver bare ikke meget mere faderligt end det. Han er hendes helt, hendes guide, hendes læremester, præcis som en far ville være det.

2. PRINCE CHARMING: A contemporary character who takes on a heroic “quest” or “act” for his or her love interest.
Det her spørgsmål er faktisk det, jeg har haft sværest ved at svare på, men jeg bliver ved at vende tilbage til Falling Into You af Jasinda Wilder. Der er bare noget over Colton og Nell. På en eller anden forskruet måde synes jeg faktisk godt, Colton kan passe på den her beskrivelse, selvom det nok er lidt utraditionelt et valg. Oh well.

174489603. FORBIDDEN FRUIT: The contemporary trope of giving in to temptation.
Slammed af Colleen Hoover. Absolut ingen tvivl her. Hvis man har læst bogen, så ved man helt sikkert også hvorfor jeg vælger den.

4. WHEN THE CLOCK STRIKES MIDNIGHT: A contemporary trope where the characters must fear an impending moment.
Den første bog, jeg kommer i tanke om her, er nok også den mest oplagte, det er nemlig The Fault in Our Stars. Døden lurer om hvert eneste hjørne og spiller derfor også en relativt stor rolle i bogen. Samtidig er det også bare en kærlighedshistorie ud over alle grænser. Virkelig god fortælling!

5. THE BIG BAD WOLF: An antagonist so powerful that the hero feels helpless against it/her/him.
He. Her har jeg et lidt sjovt valg. Everything Everything. Her er det nemlig hele verden, der sådan set er “the big bad wolf.” Maddy er allergisk overfor alting i hele verden, så det er vel ikke helt forkert? Man begynder hurtigt at hade verden sammen med hende i hvert fald.

18692431

6. THE POWER WITHIN: A contemporary example of unexpected power from a character who imagines themselves to be ordinary.
America Singer fra The Selection serien. En helt almindelig pige i en helt almindelig landsby. Nå ja, bortset lige fra at hun bliver udvalgt til at slås med 19 andre piger om kronprinsen. Der kan man da tale om at gå fra at være “en helt almindelig pige” til at blive noget helt andet. Et rigtigt eventyr i sand HCA-stil 😉

7. THE GRAND BALL: A contemporary trope wherein a character faces a major moment in “fitting in”.
Maguire fra Girl Against the Universe. Hun lider af angst og lukker sig selv inde, men gennem bogen følger vi hendes udvikling og også hendes aftaler med psykologen. Der er masser af store øjeblikke i bogen! Og det bedste af det hele er faktisk, at det er en realistisk bog; problemerne forsvinder ikke da hun møder en dreng, og de går heller ikke over efter to gange psykolog. Det er en helt utrolig god bog, og jeg er så ked af, der ikke er nogen jeg kender, der har læst den. LÆS DEN! 😀

22297294

8. FAIREST OF THEM ALL: A contemporary pressure for outer beauty that challenges the importance of inner beauty.
Auggie fra Wonder synes jeg er et godt bud. Han er født med et deformt ansigt og bliver udfordret meget på det i skolen. Han er bare sådan en sød dreng. Og hvad så at han ikke ser ud som alle andre…

9. THE EVIL STEPMOTHER: A contemporary character who invokes anger or resentment for stepping into another’s role.
Mr. Trainor fra Me Before You. Jeg kunne bare ikke acceptere hans gerninger (her taler vi om bogen). Jeg forstod dem til dels godt, men det var bare…ugh. Nej. Lad være.

10. HAPPILY EVER AFTER: The contemporary belief in finding happiness at the end – even when the road to get there had its struggles.
Hvis der er noget de fleste kan relatere til, så er det et knust hjerte. The Art of Lainey fortæller historien om, hvordan et knust hjerte “sagtens” kan heles igen. Det er okay at blive såret, ked af det, vred. Det skal nok blive okay igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge