Store små løgne

wpid-25104686.jpgStore små løgne – Liane Moriarty – 444 sider – Politikens Forlag

Er det mord? En tragisk hændelse? Eller bare forældre, der ikke kan opføre sig ordentligt. Sikkert er det i hvert fald, at nogen er død.
Store små løgne følger tre kvinder, som har hver sine udfordringer. Madeline er en stærk kvinde, sjov og skarp, lidenskabelig – og ikke den tilgivende type. Hendes ex-mand og hans nye yogi-kone er flyttet ind i Madelines elskede kvarter, og deres datter er startet i samme børnehave som Madelines yngste. Som om det ikke kunne være nok, lader det til, at hendes teenagedatter er begyndt at foretrække sin far fremfor Madeline.

Celeste er så smuk, at det får folk til at standse op og kigge efter sig. Hun har et krævende sæt tvillinger, som skal starte i børnehaveklasse, og Celeste og hendes mand er på næsten royal vis klar til at indtage skolen, men sådan en position får man ikke uden videre.
Den tredje kvinde, vi lærer at kende, er den enlige mor, Jane, som er så ung, at de andre tror, hun er barnepigen. Hun er tænksom, indadvendt og bærer på dybe hemmeligheder om sin søn. Da Madeline og Celeste tager Jane under deres vinger, har ingen af dem nogen ide om, hvor meget det vil ændre og påvirke deres liv. Store små løgne er et skarpt portræt af ex-mænd og deres nye koner, mødre og døtre, skolegårdsskandaler – og de små farlige løgne, vi fortæller os selv for at klare hverdagen.

ny3

Likes:

• Anden halvdel af bogen var rigtig spændende og selvom jeg var træt og klokken var midt om natten, så skulle jeg liiiige have et kapitel mere. Det udviklede sig til en rigtig pageturner! Hvem skreg og hvorfor? Det var de svar, jeg var nødt til at få.

• Moriarty forstår at skrue et mysterie sammen. Jeg havde mange teorier undervejs, og jeg fandt da også den rigtige til sidst, efter lige at have været tilbage i kapitel et og kigge efter, men der var godt nok mange andre oppe at vende. 

• Det var personernes historier, der var allermest spændende, synes jeg. Til at starte med kunne jeg ikke udstå dem, men de voksede på mig og der var et par stykker, jeg kom til at holde af. Jane for eksempel. Åh, hvor var hun bare sød. Hende kunne jeg rigtig godt lide.

Dislikes:

• Hele første halvdel af bogen var virkelig ikke mig. Jeg kunne ikke lide nogle af personerne og jeg følte virkelig heller ikke, at der skete noget. Det var meget lange 200 sider! Når man hverken er fanget af personer eller handling, så er små 450 sider altså langt. Meget langt.

• Jeg brød mig som sagt ikke om personerne. De var snobbede og levede virkelig op til alle de fordomme, der er omkring et rigt og snobbet miljø. De gik mig virkelig på nerverne. Jeg var faktisk temmelig ligeglad med, hvem der var der havde skreget og hvorfor. Det vendte jo så heldigvis senere. 

Ekstra:

• På trods af en meget sløv start, så skal jeg uden tvivl læse mere af Moriarty, for hun kan noget lidt specielt, som jeg rigtig godt kan lide! Denne her nåede desværre ikke på højde med Min mands hemmelighed, men det er nok alligevel en bog jeg vil huske – og bestemt også en, jeg vil anbefale.underskrift

Bogen er stillet til rådighed af Politikens Forlag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge