Splintered

12558285

Splintered – A.G. Howard – Splintered #1 – 371 sider – Amulet Books

This stunning debut captures the grotesque madness of a mystical under-land, as well as a girl’s pangs of first love and independence. Alyssa Gardner hears the whispers of bugs and flowers—precisely the affliction that landed her mother in a mental hospital years before. This family curse stretches back to her ancestor Alice Liddell, the real-life inspiration for Lewis Carroll’s Alice’s Adventures in Wonderland. Alyssa might be crazy, but she manages to keep it together. For now.

When her mother’s mental health takes a turn for the worse, Alyssa learns that what she thought was fiction is based in terrifying reality. The real Wonderland is a place far darker and more twisted than Lewis Carroll ever let on. There, Alyssa must pass a series of tests, including draining an ocean of Alice’s tears, waking the slumbering tea party, and subduing a vicious bandersnatch, to fix Alice’s mistakes and save her family. She must also decide whom to trust: Jeb, her gorgeous best friend and secret crush, or the sexy but suspicious Morpheus, her guide through Wonderland, who may have dark motives of his own.

• • •

Jeg læste den her bog kun et par dage efter Alice i eventyrland og Through the Looking Glass, hvilket nok var en fejl. De to Alice bøger var friske i erindringen, jeg kunne huske plottet, personlighederne osv. osv.

Mit største problem med den her bog var, at den var utrolig forvirrende. Den gav ikke rigtig mening for mig. Alice i eventyrland skal forestille at være en slags guide til Wonderland (som jeg forstod det i hvert fald), men alligevel begår personerne i den her bog samme fejl som Alice. Det virkede bare dumt.

I starten følger vi Alyssa og hendes familie. Hendes mor er på en institution for psykisk syge og skulle forestille at være syg. Det tager omkring 20% af bogen at få forklaret. Så begynder Wonderland delen. Jeg er ikke engang sikker på, hvad der overhovedet skete dernede… For at være helt ærlig, så føltes det bare så forhastet, at jeg ikke havde tid til at sortere og få mine tanker på plads. Det var bare så forvirrende! Jeg følte mig lidt som kålormen.

Jeg var også relativt ligeglad med personerne og det såkaldte kærlighedsdrama. Når det så er sagt, så var der stadig lidt godt ved bogen. Dialogen var ret god, og måden miljøet var beskrevet på var egentlig også okay, det var bare lidt for meget.

ny2

4 thoughts on “Splintered

  1. Åh jeg har længe haft kig på den bog, ikke mindst på grund af det smukke covers farver, men vidste knapt nok hvad bogen handler om. Ærgerligt at den ikke fungerede bedre for dig 🙁

  2. Øv da, at det var sådan en lidt mellem-skuffende oplevelse for dig.
    Jeg syntes selv den var rigtig god da jeg læste den, men jeg havde selvfølgelig heller ikke lige læst Alice i Eventyrland som du havde.
    Jeg glæder mig nu stadig til at læse de næste 2 bøger 🙂

    • Ja, var nok mere skuffet end det var en dårlig bog, egentlig. Og tror også, det betød en del, at jeg lige havde læst Alice. De to Alice bøger var bare så gode, at jeg var nød til at få mere! Haha 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge