Som en skygge (Night Angel #1)

25722381Som en skygge – Brent Weeks – Night Angel #1 – 708 sider – Tellerup

Den perfekte dræber har ingen venner. Kun mål.
For Durzo Blint er snigmord en kunstart, og han er byens mest talentfulde kunstner.
For Azoth er overlevelse en daglig kamp. Han er opvokset i Slummen og har lært på den hårde måde at bedømme folk hurtigt og at tage chancer. Chancer som at bede Durzo Blint om at tage ham i lære som blodsvend.
Men for at blive antaget må Azoth lægge sit liv bag sig, skifte identitet til Kylar Stern og lære at navigere i blodsvendenes verden af politiske intriger og mystisk magi. Og først og fremmest må han lære at udvikle sans for drab.
ny3Likes:

• Jeg har en fordom overfor fantasy med en beskrivelse som den her bog. Jeg bryder mig ikke om det, det er kedeligt, der sker for lidt, fantasyelementerne er for få, skrivestilen er kringlet og ikke noget for mig. Derfor var den her bog også et stort sats. Den manede mine fordomme fuldstændigt i jorden og heldigvis for det da. Den var nemlig ikke spor kedelig, der skete nemlig utrolig mange ting i bogen. Til tider næsten lidt for meget.

• Skrivestilen var slet ikke kringlet. Overhovedet ikke. Det var så let at læse og forstå den her bog og det gik enormt stærkt. Alle de fyldord, jeg ofte ikke bryder mig om i fantasy, var slettet og istedet var det en meget let tekst, som føltes meget lettere at forstå, og som også betød, at tingene skete meget hurtigere.

• Der skete så utrolig mange ting, som jeg slet ikke havde regnet med. Jeg troede ikke, tingene ville ske, fordi, altså, det hele er jo altid godt, ikke? NEJ! Ikke i den her bog. Det var virkelig fedt! Der var heller ikke lagt fingre imellem. Jeg skal love for, der var sex, vold og drab i massevis. Det er ikke kun George R.R. Martin, der slår fiktive karakterer ihjel, det skal jeg love for Brent Weeks også gør!

Dislikes:

• Bogen springer i både tid og synsvinkel og det er ikke tydeligt, hvornår det sker. Jeg er i forvejen ikke god til skiftende synsvinkler, men her var det rigtig slemt, synes jeg. Jeg kunne godt have brugt, at det lige stod ved kapitlets overskrift, at nu var det fx. 10 år senere. Meget forvirring ville kunne have været undgået på den måde. Det er også primært det, der trækker ned. Det blev simpelthen for meget springen rundt til min smag.underskrift

Bogen er stillet til rådighed af Tellerup og udkommer 8. oktober 2015.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge