Skyggesider

26103876Skyggesider – Christina Bonde – 279 sider – Tellerup

Pga. bogens emne, var jeg meget i tvivl om, hvorvidt jeg skulle begynde på den her bog eller ej. Jeg valgte dog at høre den som lydbog, og det var egentlig fint nok.

Handlingen forvirrede mig meget i begyndelsen, og jeg ved stadigvæk ikke, om det har noget at gøre med, at jeg valgte at høre den som lydbog frem for at læse den selv. Drømme og virkelighed flyder fuldstændig sammen i bogen, og det gør det til en noget forvirrende oplevelse. Jeg kan ikke lade være med at tænke, at det nok også har været meningen. At man som læser skal komme i tvivl, ligesom Tricia var det. Efterhånden som bogen skred frem, blev det faktisk nemmere for mig at holde styr på det, måske fordi jeg havde vænnet mig til det. Det fungerede i hvert fald udmærket, og det begyndte også bare at blive lidt sjovere at gå og gætte på, om det nu var drøm eller virkelighed – især når grænserne blev så flydende som det var tilfældet. Så man må i hvert fald sige, at skrivestilen var lidt speciel.

Persongalleriet var ikke lige mig. Daniel var nok den, jeg bedst kunne lide. Jeg syntes Maria var en dårlig veninde, Steven en dårlig mand, Theo en forfærdelig chef og Tricias forældre var til at blive dårlige over. Selv var Tricia godt nok også irriterende dum! Hvad jeg til gengæld godt kunne lide var, at det var voksne mennesker. Det var et friskt pust i denne målgruppes bøger, og jeg oplevede det som en mulighed for at udforske lidt andre ting end normalt. Så på trods af, at jeg ikke rigtig brød mig så meget om personerne, så fungerede de alligevel pga. deres alder.

Handlingsmæssigt blev jeg meget overrasket over, hvor meget kirken fyldte i historien. Det havde jeg slet, slet ikke forventet. Generelt kunne jeg godt lide handlingen, men man er vel altid lidt mistroisk overfor en historie, hvor der er et stort mysterie og der så indgår noget med en kirke, er man ikke? Det er jo det oplagte at have med. Det føltes alligevel ikke som en kliché, tværtimod, for det var brugt på sin helt egen måde. Alt det her med den flasken, det var lidt for mærkeligt og fik mig til at grine lidt, men det var nok alligevel ikke helt dumt, for det er nok det, der får mig til at huske den her bog. I forhold til uhyggen, så kunne der godt have været skruet noget mere op, synes jeg, men det er jo smag og behag.
Og så er der slutningen. Fed slutning! Jeg kunne egentlig ikke lide den lige da jeg hørte den, men nu tænker jeg alligevel på den som ret fed.

Alt i alt en meget speciel bog, jeg har aldrig læst noget lignende før – på både godt og ondt. Den kræver helt bestemt en særlig målgruppe. Hvis man er til det lidt mystiske, en lille smule uhygge, og ikke bliver skræmt væk af en meget speciel skrivestil, så tror jeg, at den her bog er et hit.

ny3

Resumé: Har du nogensinde forvekslet drømme med virkelighed? Tricias tvillingesøster har begået selvmord. Forældrene taler ikke om det, eller om den spiseforstyrrelse Tricia har levet med siden barndommen. I et forsøg på at flygte fra virkeligheden finder Tricia trøst i fantasier om en mand. Fantasierne udvikler sig til drømme, og da en mystisk flaske dukker op og drager hende med velvære, trækkes Tricia længere og længere ind i en parallel opfattelse af virkeligheden. Flere unge kvinder begår selvmord omkring hende, og snart må Tricia sande at det livstruende mareridt har diabolske rødder i hendes egen barndom.underskrift

4 thoughts on “Skyggesider

  1. Den var virkelig speciel, den bog!
    Slutningen var ret fed, men også VILDT frustrerende og det creeper mig en smule ud, at en bog som denne ikke har en slutning.. 😛

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge