Skyggekysset

Skyggekysset – Richelle Mead – Vampyrakademiet #3 – 378 sider – Borgen

KAN INDEHOLDE SPOILERS FRA FOREGÅENDE BØGER I SERIEN!

Det er forår på St. Vladimir’s Academy. Rose Hathaway har ikke følt sig på toppen, siden hun slog sin første Strigoi ihjel. Hun har haft negative tanker, set spøgelser og slet ikke følt sig i balance. Flere komplikationer melder sig: Lissa er igen begyndt at eksperimentere med sine magiske kræfter, deres fjende Victor Dashkov bliver måske løsladt, og Roses forbudte forhold til Dimitri rører igen på sig. Men da en dødsensfarlig trussel pludselig ændrer hele deres verdensbillede, er Rose nødt til at vælge mellem de to mennesker, hun elsker højest.

• • •

Eeeeer duuuu gaaaaaaaaaaaaal hvor er jeg træt af mig selv! Bog et og to var rimeligt afrundede da de sluttede. Det var den her bog ikke! Og jeg havde selvfølgelig ikke resten af serien på mig, da denne sluttede. Nøøøøj hvor var det bare dumt af mig! Lad dette være en advarsel til alle Jer, der ikke har læst færdig endnu; er der bare den mindste mulighed for, at I er ved at afslutte bog tre, så sørg for at have den næste på Jer! Nøj, hvor jeg i skrivende stund glæder mig til at komme hjem og fortsætte på serien. Hold nu op altså. Jeg er helt vildt begejstret! Jeg skal lige love for, at der sker noget i den her bog. Der er virkelig blevet drejet på actionknappen. Jeg er helt vild med det og synes det er noget så fantastisk. Jeg kan slet ikke anbefale den her bog nok.

Hvis jeg skal være lidt mere seriøs, kan jeg sige, at jeg er fan af den måde, hvorpå Richelle Mead formår at fremstille alle karakterer, så de virker troværdige. Dog har jeg ikke helt fanget Adrian endnu, han går mig stadig lidt på nerverne – når han ikke lige kommer med en eller anden sarkastisk bemærkning i hvert fald. Dimitri er jeg stadig kæmpe fan af – enough said! Rose og Lissa er begge karakterer, jeg godt kan lide at læse om og i denne bog fik jeg endnu mere af dem begge to; det jeg manglede af Lissa i sidste bog, fik jeg i denne. Deres specielle bånd blev forklaret endnu mere i denne bog og man kunne godt mærke, at Mead eksperimenterede mere med det og det faldt i god jord hos mig. Der kom lidt mere perspektiv på samspillet mellem de to og det klædte bogen.

Jeg bryder mig ikke om den cliffhanger der er placeret i denne bog. Nok mest af alt fordi, jeg lige nu ikke har mulighed for, at kaste mig over resten af serien – ØV! Jeg kan slet ikke holde til det. Jeg kan kun tænke på, hvornår jeg kan komme videre i serien og det er forhåbentlig snart! Samtidig er jeg lidt nervøs for, om resten af serien formår at opretholde det niveau, der her med tredje bog er kommet. Sproget er blevet bedre, karaktererne mere nuancerede og spænding er der kommet mere af.

I forhold til den danske oversættelse må jeg dog sige, at det kunne være gjort bedre. “Jeg rejste mig og gik over til døren med ryggen mod mig.” Øøøh hvad?! Den sætning giver jo på ingen måde mening?! Men det stod der altså. Og så er det bare ét eksempel. Det ér da utroligt altså. Men det skal ikke have lov, at rakke hele bogen ned, for den var nemlig fantastisk! Læs den. Nu!

5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge