Skæbnens valg

maj14 016Skæbnens valg – Mette Bundgaard Laursen – Caldera #3 – 296 sider – Forlaget Facet

Tilbage på Jorden er Kate fast besluttet på at leve sit eget liv frem for at leve efter Noahs profeti. Men det er svært for hende at komme videre, når hendes tanker bliver ved med at vende tilbage til Caldera. Hun er dog helt sikker på, at hun ikke vil vende tilbage til galaksen sammen med Noah – lige indtil han giver hende et tilbud, hun ikke kan afslå.

• • •

Bedst som jeg troede, den her serie ikke kunne blive værre… Jeg var så tæt på, at kyle bogen ind i væggen. Den eneste grund til, jeg ikke gjorde det, var at jeg var bange for at ramme mit fjernsyn. Det ville jeg ikke risikere.

Jeg kan sige det meget kort, hvad der er galt med den her bog: jeg elsker ham, jeg elsker ham ikke, jeg elsker ham, nu elsker jeg en anden, nej nu elsker jeg den første igen, nej nu elsker jeg en tredje, nu vil jeg giftes med ham, nu vil jeg ikke giftes med ham, nu vil jeg giftes med ham. MAKE UP YOUR FUCKING MIND! Hold nu op, hvor var det bare latterligt altså. Jeg synes faktisk ikke, den her bog er værd at læse overhovedet. Det er spild af et par timer, du aldrig nogensinde får igen.

Sproget skal jeg ikke som sådan komme ind på, det er dårligt, fladt og ligegyldigt som i de foregående bøger. Universet derimod… Normalt, når et univers fungerer rigtig godt, så sidder man egentlig og glemmer det lidt, fordi det glider i baggrunden og bliver til en del af naturlig del af bogen. Sådan var det slet ikke her. Jeg sad tilbage med måben og flere spørgsmål om, hvordan det kunne fungere. Jeg mener, come on! Hvor store er planeterne, er der langt mellem dem, hvorfor snakker alle samme sprog og forstår hinanden på kryds og tværs? Jeg kunne blive ved i evigheder.

Det er noget af det værste bras, jeg længe har læst og jeg kan slet ikke finde ud af, at gøre det her på en pæn måde, for jeg synes rent ud sagt, at det er spild af tid, papir og flotte covers. For det skal den have, det er virkelig nogen flotte bøger. Desværre bare et eksempel på, når indhold og udseende ikke passer sammen.

ny1

Bogen er fra Forlaget Facet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge