Sjælesluger (Soulless #1)

25147527Sjælesluger – Gail Carriger – Soulless #1 – 400 sider – Tellerup

Sjælesluger er vampyrernes udtryk for de sjælløse.
Hvis en sjælløs rører en overnaturlig, vil det neutralisere dennes overskud af sjæl og gøre dem menneskelige i berøringsøjeblikket.
Alexia Tarabotti er registeret sjælløs hos BRU (Bureau til Registrering af Unaturlige).
Men det er ikke det værste. Derudover er hun halvt italiensk, intelligent og rapkæftet – hvilket ikke passer sig for en kvinde i 1800-tallets overklasse. Hendes mor har derfor opgivet at få hende gift.
Efter et uheldigt sammenstød med en vampyr til et bal hvirvles hun ind i mystiske begivenheder, og på trods af at BRU gør sit bedste for at beskytte hende, befinder hun sig snart i livsfareny3Likes:

• Det allerbedste ved den her bog er uden tvivl humoren. Hold fast, hvor var det bare sjovt! Sarkasmen drev af siderne og jeg var helt solgt på det! Der var flere udtryk, der nok havde fungeret bedre på engelsk, men det er jo svært at få alting med og meningen skinnede klart igennem. Jeg følte i hvert fald ikke, at humoren gik tabt, snarere tværtimod.

• Omkring de 75% inde i bogen skete der noget, som virkelig bare mindede mig om en masse klassikere, som Frankenstein og Dr. Jekyll & Mr. Hyde (…som jeg kun har fået læst højt engang som 5-årig, så det er altså bare en følelse). Hvad det præcis var, kan jeg ikke sætte fingeren på, det har nok mest af alt bare være stemningen. Det var så fedt!

• De sidste 100 sider fløj virkelig bare forbi, jeg hyggede mig så meget med bogens mysterie og følte for alvor at historien tog fart her i slutningen. Det var virkelig fedt.

• Bogens romantiske scener var passende og det blev hverken for meget eller for lidt. Det var ikke der, fokus lå, men de var alligevel med og gav mig en endnu bedre oplevelse, fordi de altså var lidt sjove.

• Maccon. Åååh hvor var han bare SKÆG! Han var virkelig en sjov person at følge, og han var min absolutte favorit. Alexia var fin nok, men Maccon…

Dislikes:

• Jeg var lidt forvirret i starten, fordi jeg ikke helt kunne holde styr på, hvem der var hvem.

• Hvad skete der på de første 100 sider? Jeg ved det ikke helt. Det føltes i hvert fald som om, der ikke skete ret meget – udover lige det, der sætter hele bogen igang selvfølgelig. Det var en lang og sej start.

underskrift

Bogen er stillet til rådighed af Plusbog.

4 thoughts on “Sjælesluger (Soulless #1)

  1. Jeg må indrømme, at jeg fnes en del, da jeg læste denne bog (og resten af serien). Alexia er en skøn hovedperson! Jeg vil dog anbefale at læse serien på engelsk – jeg syntes, den danske oversættelse var ret mærkelig og uelegant.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge