Sherlock Holmes’ eventyr

18109311Sherlock Holmes’ eventyr – Sherlock Holmes #3 – Sir Arthur Conan Doyle – 379 sider – Rosenkilde & Bahnhof

Dr. John Watsons oplevelser i De fires tegn ligger nu nogle år bag ham, han har giftet sig og er flyttet fra Baker Street 221B. Men han besøger ofte sin gode ven, den piberygende og kokain­afhængige violinist Sherlock Holmes. Holmes er stadig yderst aktiv som rådgivende detektiv, og han løser fortsat forskellige sager. Det gør han primært på privat basis, men fra tid til anden hjælper han Scotland Yard og inspektør Lestrade med særligt krævende opgaver. Watson er så heldig at ledsage Holmes på adskillige af disse eventyr.
Sherlock Holmes’ eventyr rummer nogle af de allerbedste historier om verdenslitteraturens mest berømte makkerpar. Her må Holmes og Watson bekæmpe Ku Klux Klans forfærdelige forbrydelser, bevæge sig rundt blandt professionelle tiggere i London, opklare sagen om tyveriet af en i sandhed sjælden ædelsten og løse mysteriet i mesterstykket Det brogede bånd – den historie Conan Doyle selv opfattede som en af sine bedste. For slet ikke at nævne sagen om den legendariske eventyrerske Irene Adler, som for Holmes altid vil være Kvinden.

ny3

Likes:

• Humoren. Hold nu op, hvor er der nogen sære sager iblandt, me det bliver lynhurtigt vendt til noget, der er utrolig skægt. Især Blodbøgene var en pudsig historie, som man ikke bør snyde sig selv for.

Ingeniørens tommelfinger, Det brogede bånd og De rødhåredes forening. Disse tre noveller var mine yndlings, og jeg er helt sikker på, at jeg kommer til at læse dem mange gange endnu.

• Notesystemet skal endnu engang have ros. Jeg har rost det i de tidligere udgaver, men det er altså også bare godt. Jeg er helt fascineret! Det er virkelig gennemarbejdet, og man kan få timer til at gå med at lære alle detaljerne – som f.eks. at Doyle ved en fejl kommer til at kalde Dr. Watson for Jason (han hedder jo John!).

Dislikes:

• Jeg var generelt lidt skuffet over den her bog. Jeg tror, det skyldes, at novellerne var så korte. Med ca. 30 sider hver, så er der ikke meget plads til at komme ind i hverken historien eller de nye personer, som hver fortælling byder på.

• Novellerne var forholdsvis ens. De fulgte næsten samme mønster: Watson tilkaldes af Holmes – de snakker med ny klient – de arbejder på en sag – de løser en sag – slut. Slutningerne varierer lidt, men overordnet er det faktisk sådan alle 12 noveller udspiller sig. Det blev bare for megt af det samme.

Bogen er stillet til rådighed af Rosenkilde & Bahnhof.

3 thoughts on “Sherlock Holmes’ eventyr

  1. Åh, det er jo lige den samling noveller jeg er nået til 🙂 har dog kun læst de to første so far 🙂 Men synes det var to hyggelige små noveller 🙂

  2. Pingback: Erindringer om Sherlock Holmes | BOGHUNDEN

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge