Sandheden om Harry Quebert-sagen

21526183Sandheden om Harry Quebert-sagen – Joël Dicker – 704 sider

 

Da jeg læste prologen til den her bog, blev jeg noget overrasket. Som så ofte før havde jeg nemlig ikke sat mig ind i, hvad bogen handlede om, jeg valgte den simpelthen baseret på alle de anbefalinger, den har fået. Jeg blev derfor overrasket over at finde ud af, at der bliver lagt op til en krimi. Det passede mig nu egentlig fint nok.
Meeen…. Så var det alligevel ikke en krimi. Eller var det? Bogen var et miks af forskellige genrer, ligesom den også var et miks af forskellige historier. Det er en lang, lang bog med flere forskellige historier. Der er samfundsfortællingen, kriminalromanen, fortællingen om den indebrændte forfatter og meget andet. Og det er så absolut alle timerne værd.

Det, jeg ikke rigtig brød mig om var, at der hele tiden blev lagt op til, at “nu har vi gerningsmanden!”, og så sidder man der som læser og har 400 sider tilbage, og har lidt svært ved at leve sig ind i det, fordi…ja, der er jo stadig 400 sider tilbage? Alt det løse gætteri, det blev lidt for meget. Jeg ville meget hellere have været i dybden med nogle af de mange andre problematikker i bogen.
Udover det, så synes jeg også det på en eller anden måde blev lidt for søgt og lidt for indspist. Jeg synes det kunne have været fedt, hvis der var brugt kræfter på at udforske lidt mere i Marcus og Harrys forhold. Det blev lidt for overfladisk i forhold til, at det jo egentlig er dét, bogen bygger på.

Tempoet i bogen skifter meget, delvist nok fordi vi også skifter mellem fortid og nutid. Den del kunne jeg faktisk godt lide. Det er en af de få gange, hvor jeg har fundet fortiden lige så spændende som nutiden, så det har forfatteren jo gjort godt må man sige.

Jeg har set, at der er en opfølger på vej, men jeg må indrømme, at jeg har min tvivl om, hvorvidt der er materiale til endnu en bog i serien. Jeg er dog nysgerrig nok til, at jeg nok vil give den et forsøg. Denne her lange roman står dog så absolut også fint alene, og jeg håber, at andre vil læse den, selvom den kræver lidt mere tid af en end så mange andre bøger.

ny3

Den verdensberømte forfatter Harry Quebert lever et fredeligt liv i Aurora, en rendyrket amerikansk lillebysidyl. Lige indtil den dag man finder et lig gravet ned i hans have. Det viser sig at være resterne af en ung pige, Nola Kellergan, der på mystisk vis forsvandt 33 år tidligere fra Aurora. Sammen med liget finder man en lædertaske, som indeholder originalmanuskriptet til den roman, der gjorde Harry Quebert verdensberømt. 
underskrift

2 thoughts on “Sandheden om Harry Quebert-sagen

  1. Åh ja, det er en god bog! Den overraskede mig meget, og havde måske lige skruet lidt rigelig op for plot-twist’s, men alt i alt, synes jeg den var vildt spændende 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge