Projekt Rosie

18407067 (1)Projekt Rosie – Graeme Simsion – Don Tillman #1 – 376 sider – Lindhardt og Ringhof

Professor Don Tillman skal giftes. Han ved bare ikke med hvem … 
Det problem skal “Projekt Kone” hjælpe med at løse. Don har udformet et 16-siders langt spørgeskema for at finde den perfekte partner. Hun skal helt sikkert ikke være ryger, drikke alkohol eller komme for sent til aftaler. 
Rosie Jarman gør alle disse ting. Hun har også temperament, er smuk og intelligent. Og hun er selv i gang med en eftersøgning, efter sin biologiske far – en eftersøgning, som Don, der er professor i genetik, måske kan hjælpe hende med. 
“Projekt Kone” lærer Don en række uventede ting: at længden på en øreflip ikke er fyldestgørende parameter for seksuel tiltrækning, og at det ikke nødvendigvis giver mening at spise hummer hver tirsdag. Og vigtigst af alt – at man ikke nødvendigvis selv finder kærligheden – den finder en.

• • •

Den her bog var fantastisk!

Det var ikke den perfekte historie, men den måde Don var beskrevet på, gjorde det hele til en perfekt oplevelse. Jeg kunne ikke lade være med at grine fra tid til anden, men samtidig fik jeg lidt dårlig samvittighed. Come on, jeg grinte af en med Asperbergs. Og det gør man altså bare ikke! Men det var bare så sjovt skrevet! Det var tydeligt fra starten, at det var meningen man skulle kunne grine af Dons personlighed. Selvom han har Aspergers, så var han stadig nem at relatere til. Vi har trods alt et par fejl.

Måden bogen var skrevet på, var ret nem at forstå. Der var en del “fagsprog” i forbindelse med noget genetik, men det overraskede mig meget, hvor let det var at læse, så lad ikke det skræmme dig væk. Jeg fik læst den her bog utrolig hurtigt, takket være måden den var skrevet på.

Bogen viser på en rigtig fin måde, hvordan kærligheden gror. Benægtelse, erkendelse og accept. Det virkede så naturligt og ærligt. At Don så havde Aspergers, det tilføjede bare endnu mere til historien, og fik mig da også til at tænke over, at vi måske generelt skulle vise lidt mere respekt – det kan jo være, der er en grund til, at folk er hudløst ærlige og upassende.

Super god læseoplevelse!

5

2 thoughts on “Projekt Rosie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge