Projekt Clear Your Bookshelf – juli 2017


I sidste måned påbegyndte jeg et nyt projekt, som går ud på, at jeg trækker tre bøger hver måned, som jeg skal læse. Sker det ikke, skal de ud. Jeg kalder det projekt Clear Your Bookshelf – eller #ProjectCYB.
Og hvordan er det så gået, med de bøger, jeg trak i juni? Ja altså, okay. Og som jeg havde forudset. Jeg fik læst to af dem, nemlig Mørke steder og Tre sider af samme sag. Ingen af dem vakte synderlig stor begejstring, og jeg endte også med at give dem hhv. to og tre stjerner. Æblemostreglementet begyndte jeg slet ikke på, så den skal ud! Det hat jeg det egentlig fint med. Får jeg lyst til at læse den senere, så findes den jo snart sagt i enhver genbrugsbutik.

Og så til denne måneds bøger! Jeg fik atter S til at vælge numre til mig, som jeg matchede med bøgernes isbn. Det kunne være værre, men ikke meget!!! Det er godt nok noget af en opgave, jeg er kommet på.

Bøgerne jeg har trukket er nemlig The Giver Quartet, Længere væk og Skæve skrifter. Sidstnævnte er en samling af H.C. Andersens skrifter, den indeholder både eventyr, romaner, dagbogsnotater, digte og lidt andet godt. Den ser ikke ud af meget, men den er 760 sider og indeholder ord, jeg ikke aner hvad betyder. Og så er den ikke på nydansk, så ord som voxte og hauge optræder jævnligt. Af fordele kan nævnes, at der er en del af eventyrene, jeg har læst, som jeg kan springe over. Jeg er allerede begyndt og er lige nu ved at læse eventyret Dödningen, som jeg ikke kender, men som efter sigende er et fynsk(!!) folkeeventyr. I The Giver er tanken, at jeg læser den første bog. Længere væk er en række essays af Jonathan Franzen, som jeg håber hurtigt at kunne få krydset af.

Alt i alt, så bliver det her virkelig en udfordring! Jeg har slet ikke lyst til at skille mig af med nogen af bøgerne, og begynder så småt at fortryde det her projekt…

12 thoughts on “Projekt Clear Your Bookshelf – juli 2017

 1. Det er en god ide med at få læst nogle af alle de bøger, som man har stående på hyllen. Det skal jeg helt klart også blive bedre til, men ved ikke lige helt hvordan endnu 🙂

 2. Som du ved er jeg i gang med et lignende projekt, hvor jeg tager fat i gamle bogkøb fra tidligere år. Jeg har valgt ikke at presse mig selv så hårdt til at læse de bøger jeg gerne vil beholde her og nu, men gerne må vente til en gang i fremtiden. Jeg tror presset vil få mig til at miste min læselyst og måske få mig til at fortryde nogle af de bøger jeg giver væk.

  En ting jeg ikke havde forventet, er nok at nogle af de bøger jeg gerne vil give væk, er nogle af dem jeg allerede har læst.

  Lidt sjovt er det at se hvordan min læsning har ændret sig, fra meget YA og fantasy for nogle år siden til mere skønlitteratur og fagbøger nu om dage.

  • Jeg har været meget low key med læsning den sidste lange tid, så jeg har besluttet, at nu må pres være vejen frem 🙂

   Åh ja, min smag har også ændret sig, måske ikke i så høj grad som din, men dog stadig en del 🙂

 3. Super god idé, men nej hvor ville jeg selv have svært ved at gøre det, kan ikke lide tanken om at skille mig af med bøger, ikke en gang dem jeg synes er dårlige 😛 min mand ville til gengæld elske denne idé, da han synes jeg har alt for mange ulæste bøger stående til at fylde 😛

 4. Det er så hyggeligt at følge med i dette koncept! Efter dit sidste indlæg, smuttede jeg fluks ind og fandt BooksandLala på Youtube, og åd alle hendes ‘Unhaul’-videoer råt. De er vildt underholdende 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge