Pigen, der fik ordene galt i halsen

ItemImage.aspxPigen, der fik ordene galt i halsen – Johanne Søndergaard Poulsen og Susanne Ullidtz – 32 sider – Forlaget Blæs

Nynne har det svært med ord.
Hver gang Nynne skal tale med nogen, er det nemlig som om, hun får ordene galt i halsen.
Som en slags krummer, der sidder fast.
Sommetider endda som et helt franskbrød!
Men så en dag…

ny4

Likes:

• Nynne er en rigtig sød pige, og fremstår troværdig igennem historien.

• Forklaringen på, hvad generthed er for en størrelse, hvordan det føles og hvordan ma kommer over det er rigtig godt fundet på. Tænk sig at have et franskbrød siddende i halsen. Så er det altså ikke nemt at snakke.

• Illustrationerne var lige mig, de ramte helt plet. Der var masser af farver og billederne afspejlede historien rigtig godt.

• En børnebog, hvis emne er oplagt at snakke om efter endt læsning. Der er masser af mulighed for at udforske ‘generthed’ når man er færdig med at læse bogen højt for sine børn. Det er dejligt, når er bog kan inspirere til den slags, og det ermin fornemmelse, at denne vil kunne netop det.

Dislikes:

• Der er for få sider. Eller bare for lidt historie. Idéen er rigtig god, men problemet er, at bogen fremstilller det lige rigeligt let at overkomme genertheden. Rådene fejler som sådan ikke noget, men jeg kunne godt have brugt et eksempel eller to mere.

• Hvor er Nynnes forældre? Hendes far nævnes en enkelt gang, men det kunne være hyggeligt at have lært dem lidt bedre at kende.

Bogen er stillet til rådighed af Forlaget Blæs.

2 thoughts on “Pigen, der fik ordene galt i halsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge