Os to, Oskar…for evigt

Os to, Oskar…for evigt – Bjarne Reuter – 104 sider

Anmeldereksemplar fra Gyldendal.

Interessant bud på redskab til ordblinde
Denne bog er en genudgivelse af en børneklassiker, men ikke en, jeg tidligere har stiftet bekendtskab med. Jeg var spændt på, hvad Bjarne Reuter kunne levere i denne lille fortælling, og det var ikke småting.

Jeg var fuldstændig vild med Max’ ven Benny. Han går hen i historien som en af de sjoveste personligheder i dansk børnelitteratur. Ja, i hvert fald hvis man spørger mig. Den måde han og Max supplerede hinanden på var fuldstændig formidabel. Også Max’ forhold til løven Oskar er beskrevet på en rigtig fin og pædagogisk måde. Forholdet til forældrene spillede også en rolle, og var ligeledes godt formuleret.

Der var nogle ting, der fik mig til at trække på smilebåndet, bl.a. hvordan Max uden problemer kunne skjule en løve i sengen, garderobeskabet eller en barnevogn. Hvordan det kan lade sig gøre, ja det aner jeg ikke. Børn er jo fantasifulde, så mon ikke, han bare har fundet en spidsfindig måde at få det hele til at gå op på…

Der var mange fine øjeblikke i den her bog, og illustrationerne var med til at støtte op om den fine historie. Jeg var særligt vild med scenen med stjernerne og stjerneskuddene, det var noget så poetisk.

Jeg kan på det allerhøjeste anbefale bogen, til såvel børn som voksne.

Max går i 1. klasse og har en god fantasi. En dag finder han en løve i sin seng. Venskabet mellem Max og løven Oskar vokser trods problemerne, som Oskars tilstedeværelse skaber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge