Nobelprisen i litteratur

For nyligt vandt Patrick Modiano nobelprisen i litteratur. Det er ikke et navn, jeg tidligere er stødt på. Det gjorde mig nysgerrig på de tidligere vindere – jeg kan kun huske, at Alice Munro vandt prisen sidste år. Derfor slog jeg op, hvem der igennem tiden har vundet prisen. Det viser sig, at jeg har læst to bøger, hvis forfattere er at finde på listen:

15778908 fluernes-herre_191746

Selma Lagerlöf og William Golding. To forfattere! Jeg kan ikke udelukke, at jeg har læst Johannes V. Jensen og Henrik Pontoppidan i skolen engang, men i så fald har jeg fortrængt det. To forfattere alligevel. Det blev jeg egentlig lidt overrasket over, og det er nok også noget, jeg måske burde gøre lidt ved. Det har jeg i hvert fald lyst til! Jeg har selvfølgelig hørt om mange af dem, men uden egentlig at vide, at de havde fået nobelprisen.

Hvor mange har I læst? Listen kan man finde her. Og kender I til den (for mig) ukendte franskmand, der har vundet i år?

 

8 thoughts on “Nobelprisen i litteratur

  1. Jeg har aldrig hørt om ham. Jeg kan se, at jeg har læst noget af 6 af de forfattere, der har vundet tidligere: Rudyard Kipling, Henrik Pontoppidan (dog kun nogle uddrag i skolen), Thomas Mann, Johannes V. Jensen, John Steinbeck og Ernest Hemingway – og så Karen Blixen, som Hemingway jo mente burde have vundet;-)

    Jeg kunne nok ikke finde på at vælge en bog, kun fordi forfatteren havde vundet Nobelprisen. Det kan godt være, jeg går glip af nogle læseoplevelser, men jeg har også en fordom om, at nogle af de bøger kan være rigeligt højtravende til min smag. Kærlighed i Koleraens tid af Gabiel Garzía Márquez står dog i forvejen på min læseliste.

    • Det med Karen Blixen/Hemingway, det vidste jeg ikke 🙂

      Det kunne jeg bestemt heller ikke, men der er flere af forfatterne, jeg i forvejen er lidt nysgerrig på, jeg vidste bare ikke, at de også havde vundet nobelprisen 🙂

  2. Ligesom dig har jeg kun læst bøger af to; Golding og Gabriel García Márquez. Lidt skidt, måske :p Men sjovt at se at mange af gaderne ude ved Aalborg Uni er opkaldt efter Nobelprisvindere 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge