Når hr. Hund bider

24745219Når hr. Hund bider – Brian Conaghan – 308 sider – Rosinante & Co.

Dylant Mint har tourette. AARRRGGHHH! Som om det ikke er svært nok at være 16 år og lun på den sexede Michelle fra (special)klassen, må han hver dag kæmpe for at undertrykke tics, sjofle udråb og ikke mindst den knurrende, savlende og gøende hund, der truer med at slippe løs, når Dylan bliver presset. RYGERHOVED! RYNKERØV!
Et rutinetjek på hospitalet ændrer alt for Dylan. Lægen og hans mor hvisker noget sammen, som Dylan kun kan opfatte som en dødsdom: “Til marts vil livet, som han kender det, få en brat afslutning. De er nødt til at forberede ham på det uundgåelige.” SVAGPISSER! GOKKE-SOK!
Dylan skriver derfor en cool ting jeg skal gøre, før jeg kradser af-liste. POTHOVED! PIKSKOVL! Men efterhånden som han forsøger at opfylde de tre afskedsønsker på listen, går det op for Dylan, at ingenting er, som han troede.

ny4

Likes:

• Dylan fungerer rigtig godt som bogens hovedperson, og han bekræfter i høj grad, de fordomme vi måtte have om 16-årige drenge; ikke én tanke går gennem hovedet på dem, uden det kan relateres til noget seksuelt. Det var ret sjovt!

• Humoren i bogen var spot on. Jeg grinte i hvert fald en masse. De tanker Dylan gør sig, og de samtaler han har med sin ven Amir, de er simpelthen så sjove!

• Dylan kæmper med flere ting, både i skolen og derhjemme, og selvom det kunne virke som lidt for meget, så sluttes ringen rigtig fint via bogens slutning.

• Dylan har Tourettes, og de verbale tics han får er ret sjove.

• Dylan coper ved at kalde sine tics for Hr. Hund og det fungerer okay, men der kunne nu godt have været lidt mere af det; man hører mest til ham i starten og slutningen.

• Bogen persongalleri er fyldt med sjove karakterer; Amir, Tony taxachauffør, Michelle, Priya. Jeg kunne næsten lide dem allesammen, selv lærerteamet på Dylans skole.

Dislikes:

• Der var et par medicinske ting, jeg ikke helt følte passede, og jeg googlede også en af dem, men uden resultat. Det var lidt irriterende.

• Det er ikke kun verbale tics, Dylan har, men også fysiske. Disse kom dog ikke rigtig til udtryk i bogen.

• Dylans mor håndterer ikke tingene særlig godt. Hun er der ikke for Dylan, hun har ingen forståelse for, at han ikke kan styre sygdommen og hun er generelt bare ignorant. Jeg kunne ikke lide hende.

Bogen er stillet til rådighed af Rosinante & Co.

3 thoughts on “Når hr. Hund bider

    • Det har du nok ret i, men synes ikke det virkede på den måde her. Drengen har verbale tics der gør, at han bander og svovler ud af det blå. Hver gang det sker, mister moren temperamentet og beder ham holde op – men det er jo lige det, det kan han jo ikke. Det er en sygdom. Han kan ikke selv styre det eller gøre for det. Det burde moren efter 16 år have lært, synes jeg. Selv jeg ved det, kun ud fra diverse programmer om sygdommen. Det synes jeg ikke, virkede særlig realistisk 🙂 Heldigvis er det jo kun en bog 😀

  1. Pingback: Min bogreol #6 – Mixed vol. 2 | Boghunden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge