Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children (Miss Peregrine’s… #1)

17162156

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children – Ransom Riggs – Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children #1 – 382 sider

Jeg har været begejstret for tanken om den her bog i rigtig, rigtig lang tid, og især efter at jeg fandt ud af, at filmen – som kommer i år – bliver instrueret af Tim Burton. Derfor var det også den første bog jeg begyndte på, da jeg fik mine nye bøger hjem.

Desværre må jeg indrømme, at jeg blev slemt skuffet. Jeg følte ikke, der skete noget i første halvdel af bogen. Den var lang og sej at komme igennem, og jeg skal gerne indrømme, at jeg også var lidt sprogligt udfordret, hvilket nok næppe hjalp på min oplevelse af bogen. Omkring halvvejs vendte det, og tingene begyndte for alvor at tage fart, jeg blev nysgerrig, interesseret og læste, læste, læste!

På bagsiden af min kopi står, at billeder og tekst spiller rigtig fint sammen. Og ja, det gør de da også, men…helt ærligt, historien kunne nu sagtens have været fortalt uden billeder. De spillede ikke rigtig nogen rolle for historien, i hvert fald ikke i så høj grad. Jeg syntes det var hyggeligt de var med, men noget must var det nu ikke, og alene det gjorde, at jeg blev skuffet. Jeg troede vitterligt, de havde en større rolle i historien.

Bogen spiller også på nogle klicheer hen mod slutningen. Der var en del af det, der var temmelig forudsigeligt. Jeg kunne godt have ønsket mig, at der havde været lidt mere originalitet bag historiens slutning. Til gengæld fik jeg jo så originalitet i alle de peculiar væsner, der var med i bogen. Dem begyndte jeg også at holde mere og mere af, især Emma kunne jeg rigtig godt lide. Hun og Miss Peregrine er grunden til, at jeg gerne vil læse videre i serien.

Kærlighedsaspektet købte jeg ikke. Det var bare forkert på alle mulige måder. Jeg kunne slet ikke connecte med det, overhovedet. Jeg formåede at læse henover det og bare ignorere det, og det virkede heldigvis ret godt, så på den måde kunne jeg redde mig selv lidt fra det.

Alt i alt er det nok en blanding af for høje forventninger, en lidt svær bog og en verdensopbygning, der ikke interesserede mig så meget. Jeg kan godt se, at nogen bliver begejstrede over bogen, men jeg var desværre ikke en af dem. Nu da jeg er introduceret til verdenen, vil jeg dog alligevel gerne læse videre, for jeg har på fornemmelsen, at næste bog bliver bedre.

ny2

A mysterious island. An abandoned orphanage. A strange collection of curious photographs.

A horrific family tragedy sets sixteen-year-old Jacob journeying to a remote island off the coast of Wales, where he discovers the crumbling ruins of Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. As Jacob explores its abandoned bedrooms and hallways, it becomes clear that the children were more than just peculiar. They may have been dangerous. They may have been quarantined on a deserted island for good reason. And somehow—impossible though it seems—they may still be alive.underskrift

4 thoughts on “Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children (Miss Peregrine’s… #1)

 1. Åh, øv at bogen ikke leve op til dine forventninger!! Det er en rigtig træls følelse… Håber at den næste bog bliver bedre og at filmen måske viser noget andet end bogen kunne få frem :0)

 2. Jeg var heller ikke særlig vild med bogen, men havde dog ikke de store forventninger, da jeg havde læst meget blandede anmeldelser af bogen. Sjovt nok kunne jeg bedst lide den første del af bogen, mens anden halvdel blev lidt for stereotyp og forudsigelig – og nej, kærlighedsdelen virkede heller ikke for mig.

  Til gengæld vil jeg gerne se filmatiseringen af bogen – den ser lovende ud!

 3. Jeg er rørende enig. Så god en idé, men decideret kedelig i starten, spændende halvvejs, dårlig slutning, krumme-tær-kærlighedshistorie. Jeg har også hørt, at toeren er bedre – skulle være mere velskrevet. Jeg står dog af her, er simpelthen ikke interesseret i at læse videre.

  Men tænker at filmen måske er værd at se? Tim Burtons magi kan måske redde den.

 4. Jeg elskede dem. Begge to. 🙂
  Jeg kunne virkelig godt lide hele stemningen i dem, og jeg hørte dem så som lydbøger på engelsk, hvilket plejer at gøre bedre fordi oplæserne bare er det bedre.
  Kærlighedshistorien … naah, den kunne have været bedre, men stadig … jeg kunne godt lide dem. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge