Midnatspigen (Fjer og flammer #1)

ItemImageMidnatspigen – Fjer og flammer #1 – Melissa Grey – 400 sider – Alvilda

Anmeldereksemplar fra Alvilda.

Nogle gange sker det, at jeg bliver draget af et cover. Sommetider fordi, det er et flot cover, andre gange fordi det vækker min nysgerrighed. Sådan var det med denne her bog. Jeg var utrolig nysgerrig.
Starten af bogen elskede jeg. Virkelig. Der var reference til bøger, og det var bare så fin en prolog. Echos møde med de her væsner og den anden verden, det var rigtig fint. Men så begyndte det ellers bare at gå ned af bakke for mig.

Der var dog nogle ting, jeg godt kunne lide. Den direkte tale var generelt ret god, og jeg var især vild med det afsnit, hvor der bliver talt om kunst. Det ramte virkelig bare plet. Og selvom det kedede mig, så var beskrivelserne nu ikke helt ved siden af, særligt ikke dem, der omhandlede kage. Og så de forskellige byer, der bliver besøgt. Det var beskrevet på en rigtig fin måde, så man blev interesseret i de forskellige byer.

Problemet for mig var, at det var lidt som at læse middlegrade fantasy – en genre, som jeg har et temmelig anstrengt forhold til. Det var kedeligt og jeg havde virkelig svært ved at engagere mig i historien. Den føltes overfladisk for mig, og jeg var ikke så investeret i personerne, som jeg gerne ville have været. Jeg kunne ikke rigtig forholde mig til de indbyrdes forhold karaktererne imellem, ligesom jeg heller ikke rigtig synes om selve historien. Flere andre har peget på de mange ligheder mellem denne bog og Ildenglen. Jeg er tilbøjelig til at give dem ret. Der er utrolig mange ligheder, og desværre får det også bare denne historie til at virke mindre original. Jeg brød mig bare ikke rigtig om nogen af de to.

Hvis man godt kan lide middlegrade fantasy, så er jeg ret sikker på, at man også vil kunne lide denne bog. Jeg kan sagtens se, at den for nogen helt sikkert vil kunne en hel masse, men det virker desværre ikke for mig selv. Jeg vil anbefale bogen til fans af Ildenglensamt som sagt til læsere af middlegrade fantasy.

ny2

Skjult under New Yorks gader lever “avicenerne”, et folk med fjer i stedet for hår og stærk magi i blodet.
De er den eneste familie, som Echo – en 17-årig menneskepige og glimtvis virtuos tyv – nogensinde har kendt.
Avicerne har været i krig med ildfolket drakharianerne siden tidernes morgen. Da Echo hører nyt om en legendarisk ildfugl, der ifølge myten kan skabe fred, ender hun i spidsen af en broget flok lovløse, soldater og andre forvirrede sjæle, som vil finde fuglen, inden krigen ender med at brænde deres verden ned…underskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge