Michael og bogstavbjerget

Michael og Bogstavbjerget – Jesper Sehested – 143 sider

Anmeldereksemplar fra forfatteren.

Interessant bud på redskab til ordblinde
Da jeg først blev kontaktet omkring denne bog, var jeg ikke længe om at sige ja. Det er jo ikke så længe siden, at vi var et par bloggere, der gik sammen om et tema henvendt til unge med læseproblemer. Denne bog følger fint trop i den sammenhæng, synes jeg.

Selve historien var fin, men jeg blev lidt forvirret i starten over, at der var to sideløbende fortællinger. De skiftede løbende, men var hver især så tilpas lange, at jeg lidt glemte, at det var to historier i en. Det ærgrede mig lidt, dog mest i starten.

Til gengæld så håndterer bogen ordblindhed rigtig fint, og jeg blev helt glad, da den gjorde det cool og ikke til noget skamfuldt. Der var nogle fine detaljer i den retning, som jeg er sikker på giver grobund for gode samtaler, hvis man læser denne sammen med en, der har lidt svært ved det med bogstaver.

Der er løbende spørgsmål til teksten, og selvom ideen er god, så var det meget varierende, om det fungerede. Og layoutmæssigt er jeg nødt til at sige, at der mangler noget. De burde have været mindre, skrevet i kursiv eller på anden måde skilt sig lidt ud fra selve hovedteksten.

Nu vi er ved layout, så kunne jeg også godt have brugt en sidste runde med den røde kuglepen. Jeg synes, det bliver endnu mere vigtigt, når det er i en bog med en målgruppe som denne, og det er da også derfor, jeg lagde så meget mærke til det. Det var ikke noget, der betød så meget for min oplevelse af bogen, men jeg synes, det er værd at nævne.

Tilbage til historien, så var der en masse symbolik, som egentlig fungerede fint, men det blev lidt for meget. Der indgår nogle sten, og den symbolik gik altså henover hovedet på mig, må jeg indrømme. Det blev for meget af det gode. Og så er der også nogle småfejl, som f.eks. personen Irene, som lige pludselig indgår i historien, og først bagefter bliver introduceret. Om det var med vilje ved jeg ikke, men jeg sad i hvert fald og var lidt forvirret over, hvem hun var, da jeg stødte på hende første gang.

Der er tegninger i bogen, som det er meningen, man selv kan farvelægge, og den idé kan jeg faktisk rigtig godt lide. Det er nogle fine illustrationer, og jeg tror, der er til flere timers underholdning.

Bogen anbefales fra 6 år og opefter. Hvis du kender en, der er ordblind, så giv bogen her et forsøg.

Ordblindebogen er for dig og dit barn med læse- og stavevanskeligheder. Bogen hjælper dig med at snakke med dit barn om de følelser og udfordringer, det står med. Samtidig er det en historie der viser, at bogstaverne ikke skal stoppe dit barn, i at drømme om fremtiden, lige meget hvad!

Ordblindebogen er skrevet for at sætte fokus på mennesket bag ordblindhed. Kan du huske din folkeskole tid, alle de indtryk og følelser du oplevet i hverdag? Prøv at tænk på alle de ekstra følelser der kommer væltende når ord og bogstaver driller, og de er alle steder.

De følelser påvirker ikke kun dit barn i skolen, men også på legepladsen, der hjemme og når de er alene. Følelserne og tankerne om at være dum og doven, “Der må være noget galt med dig“, “Hvorfor kan jeg ikke gøre lige som de andre?” og “Det hele kan også være ligemeget, jeg bliver ikke bedre!” skal ændres for at nå bogstavbjergets top.

2 thoughts on “Michael og bogstavbjerget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge