Madame Salvatins hemmelighed

17916485

Madame Salvatins hemmelighed – Søren & Morten Ellemose – 144 sider – Books On demand

Madame Salvatin var født til at blive enke. Sådan havde hendes fader forudset det og spådommen kom til at gå i opfyldelse tre gange inden hun var fyldt 20 år. Men det var kun begyndelsen på hendes eventyr.
Søren & Morten Ellemose samler i denne bog en række eventyrlige fortællinger om griske fædre, smukke kvinder, uskyldige krøblinge, massemordere og drager i mennesketøj.
Fantastiske fortællinger til en trist hverdag, der skal minde os om at eventyret findes alle steder. Hvis vi tør se efter.

• • •

Det var noget af en speciel novellesamling, den her. Selvom jeg egentlig ikke har læst så mange, så er jeg vild med noveller! Det, denne her indeholdt, var jeg slet ikke forberedt på. Jeg havde troet, at det var hyggelige historier, men jeg blev i virkeligheden mødt af de mest grusomme fortællinger! Det er utroligt, hvor meget gru og gys, der kan være plads til på bare tre sider. Hver novelle er meget kort, og det gør, at intensiteten bliver rigtig høj og det gavner fortællingerne. Min favorit var helt klart Rekord. Faktisk var der kun en enkelt novelle, jeg ikke rigtig brød mig om.

Der er selvsagt ikke plads til megen overflødighed, når hver historie er så kort, men alligevel føltes de ikke helt ”skåret ind til benet.” Der var nok kød på dem til, at man ikke følte sig overvældet; der var tilstrækkeligt med luft i – hvis det da giver mening.

Fælles for novellerne er, at de alle er en eller anden form for hemmeligheder, men derudover er de ret forskellige og derfor heller ikke lette at sige så meget om som helhed. Jeg var ret begejstret og fløj gennem bogen. De krøb under huden på mig og formåede, at tage pusten lidt fra mig. Hvor kan livet dog være grusomt af og til…

ny4
Læseeksemplar fra forfatterne.

3 thoughts on “Madame Salvatins hemmelighed

 1. Åh, det lyder bare lige som en bog for mig! Jeg elsker den slags korte, creepy, disturbing noveller ☺
  Fin, fin anmeldelse Irene!

  (P. S. Det er lige gået op for mig, at jeg har misset deadlinen for sommerens boggaveprojekt

  • På mystisk vis er halvdelen af min kommentar blevet cuttet af, så her kommer resten:

   Jeg kan se, at du har et ulige antal deltagere – er der nogen chance for at man kan nå at snige sig med? (krydser fingre, men forstår virkelig godt hvis det ikke kan lade sig gøre) 🙂

   • Mystisk!

    Det var en ret god bog, var ret overrasket over, hvor meget den kunne, når nu novellerne var korte 🙂

    Du har jo haft så meget at se til, så det kan jeg godt forstå du har misset! 🙂 Deltagerne er allerede ved at udveksle ønsker, nogen har også allerede sendt pakker afsted, men om det gælder i den gruppe med tre, ved jeg ikke. Men det gør det lidt svært 🙂 Meeen, mon ikke der kommer en anden gang til vinter – det håber jeg! 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge