Lola og retfærdighedens bog (Lola midt i verden #1)

Bogen er et anmeldereksemplar fra forfatteren Janne Hejgaard

Titel: Lola og retfærdighedens bog
Serie: Lola midt i verden #1
Forfatter: Janne Hejgaard
Forlag: Klim
Sider: 254

Fra forlaget: Lola er lige vendt tilbage til Danmark efter syv år i Afrika. Hun er ved at indrette sit nye ­værelse, da hun finder en mystisk bog. Hun viser den til sin nye klassekammerat, Vik, og de to går i gang med at oversætte dens afrikanske tekst. Bogen er en trolddomsbog, mener de, og for at finde ud af, om det er rigtigt, beslutter de at afprøve en af trylleformularerne.

Det skulle de aldrig have gjort. Eller skulle de? Lola er bange og fuld af tvivl, og hun får det ikke bedre, når hun husker på den ulykke, der skete med en af hendes venner, mens hun boede i Afrika. Var det også hendes skyld? Ligesom alt det med Camilla og Soffi …

Anmeldelse: Jeg har fået Lola serien til anmeldelse af forfatteren og var spændt på at gå igang. Bogen lover mystik og spænding ud fra bagsideteksten, og det er hvad man får. Lola er lige startet i 7. b i Danmark, efter at have boet i Afrika i mange år. Det er selvfølgelig en stor omvæltning og selvom det til at starte med godt kan virke som om, danske unge er fremstillet ret hårdt, så er det alligevel en rigtig fin beskrivelse. Det er bare ikke sjovt at være 7. klasses elev. Lige der rammer Janne helt rigtigt i sin beskrivelse – i hvert fald sådan som jeg husker det.

Første halvdel af bogen går med at lære Lolas nye klasse at kende, men som pige- og børnebog fungerer det. Der er venner der bliver til fjender som det hører sig til. Vi lærer bipersonerne rigtig godt at kende og følger også dem. Til at starte med kan det virke meget overflødigt at bruge så mange sider på det, men der er en mening med det hele og som handlingen skrider frem, bliver der bundet en fin sløjfe på det hele og tingene giver pludselig mening.

Jeg kunne rigtig godt lide karaktererne, særligt Vik. Nøj hvor var han bare en skøn gut at følge. Så sød! Jeg håber virkelig, der kommer mere af ham i de kommende to bøger. Samtidig var der også flere lag på nogle af dem, f.eks. Camilla. Jeg er ikke sikker på, det er noget man som 12-årig vil få med sig fra historien, men for de lidt større børn var det en rigtig fin pointe.

Til slut vil jeg sige, at jeg faktisk var rigtig skuffet gennem første halvdel af bogen, fordi bagsideteksten afslørede alt for meget. Første halvdel var mere Lola og hendes kammerater end det var noget med en mystisk trolddomsbog. Således sad jeg altså med en følelse af, allerede at kende til handlingen. Jeg har dog ikke ladet det trække ned i min bedømmelse, idet min oplevelse med bogen var rigtig god, når blot jeg så bort fra bagsiden.

Karakter 1-5:
ny4

One thought on “Lola og retfærdighedens bog (Lola midt i verden #1)

  1. Du har helt ret, det er vildt overvældende at starte på noget helt nyt – og med så mange timer også, man bliver jo helt rundforvirret oven i knolden 😛

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge