Litteratur til juletiden

Julen nærmer sig med hastige skridt; gaderne emmer af mennesker, butikkernes ruder er dekoreret i rødt og grønt, temperaturen daler og forældre lokker med julemandens snarlige besøg. Jeg har bestemt mig for, at så snart jeg er færdig med den bog jeg sidder med lige nu, så står den på julelitteratur resten af året. Eller i hvert fald t.o.m. d. 24. december.

Indtil videre består mine julebøger kun af følgende tre:

Denne bog har jeg allerede fortalt om, da jeg viste mine nye bøger frem. Coveret er intet mindre end fantastisk og jeg håber virkelig på, historien vil vise sig at være det samme.

Julen kommer også til at byde på gensyn med en god gammel klassiker. Jeg læste første gang bogen for to år siden og den var fantastisk. Nu har jeg fået købt mig bogen på engelsk og med det oprindelige sprog fra udgivelsen, så jeg er noget spændt på at læse den. Det kan godt være, jeg læser meget engelsk, men der er nu forskel på det jeg normalt læser og så det her fra 1800-tallet. Ikke desto mindre glæder jeg mig og jeg har også allerede smugkigget på første side, og det ser ikke ud til at blive det store problem trods alt.

Denne bog kan man næsten ikke undgå at være stødt på, hvis man følger med i den litterære blogverden – især ikke, hvis vi bevæger os udenfor Danmarks grænser. Jeg ved faktisk ikke særlig meget om den, og jeg vil ikke læse om den på forhånd. Jeg vil lade historien tage mig med storm og så må vi se, hvor vi ender henne. Jeg er rigtig spændt på bogen og prøver ihærdigt at skrue mine forventninger ned.

Udover de tre ovenstående, så tænker jeg lidt på, om ikke jeg skulle give mig i kast med disse bøger:

Har I læst nogle af de bøger, jeg har vist frem? Har I selv lavet planer om julelæsning? Eller er der måske endda noget, I synes jeg har glemt på listen? 🙂

10 thoughts on “Litteratur til juletiden

 1. Jeg har netop færdiggjort ‘Let it snow’ og det var en hjertevarmende oplevelse! Det er præcis sådan en bog man kan sidde med på sofaen med et tæppe, en kop varm drikkelse, tændte stearinlys og sne/regn udenfor!

  ‘Book of dares’ ville jeg også helt vildt gerne læse! Åh.

  Jeg har ‘Letters from father christmas’, men den ligger hjemme i DK (og jeg er i Kina pt) så den får jeg desværre ikke læst i år.

  • Jeg må sige, at når der står John Green på forfatterlisten, så lokker den jo også lidt 🙂

   Nej så bliver det da lidt knapt 😉 Men altså..det er vel en legal undskyldning for at købe den igen 😉

 2. Jeg har faktisk aldrig læst julelitteratur, men overvejer kraftigt om Dash and Lily skulle gøre noget ved dét… Den ser i hvert fald SÅ hyggelig ud, og det er jo næsten synd, hvis der skal gå et helt år mere, før jeg kan få læst den!

  • Åh ja, jeg har også tænkt de sidste to år, vil jeg tro, at NU skal jeg have den læst. I år VIL jeg simpelthen. Enough is enough! 🙂 Jeg synes også, du skal springe ud i det 😀

 3. Synes det er sejt du gør det 🙂 Men jeg tror jeg springer over temalæsningen – måske næste år? Til gengæld kunne jeg hodt tænke mig at læse tolkien-bogen, den kendte jeg slet ikke :)!

 4. Jeg har aldrig været den store julehistorie læser. Det der med at man er begrænset til at læse en bog en gang om året.

  Men vi starter i år en tradition hjemme hos os med en julehistorie, det bliver dog nogle niveauer under dit udvalgt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge