Lister og læsning.

Som de fleste nok efterhånden ved, så findes der i tusindvis af forskellige “disse bøger skal du bare læse”-lister. Jeg har forsøgt at følge flere af dem, men jeg må nok indse, at med den mængde af klassikere der befinder sig på de fleste lister, så er sandsynligheden for, at jeg får gennemført bare én af dem temmelig lille. Derfor har jeg nu, med inspiration fra Anna, lavet min egen “100 bøger jeg bare  læse”-liste. I kan se listen her.

Har I læst noget fra listen? Og er det godt?

6 thoughts on “Lister og læsning.

 1. Fantastisk at sammensætte sin egen liste på den måde! Og hvor er den fyldt med skønheder og herligheder!

  Jeg elsker ‘Little Women’ – det er en af mine absolut yndlingsbøger, og jeg genlæser den altid i juletiden (den er nemlig så varm i dens stemning). ‘Anne of Green Gables’ og ‘Troldmanden fra Oz’ er nogle af mine barndomsfavoritter – og så elsker jeg, at du har hele Neil Gaiman og John Greens forfatterskab på. Jeg elsker de to forfattere noget så højt!

  Og åh, jeg vil også så gerne selv få læst ‘Why We Broke Up’ og ‘Dash & Lily’s Book of Dares’ snart! Faktisk har jeg netop købt ‘Dash & Lily’s Book of Dares’, men jeg tror, jeg gemmer den til julelæsningen 😉

  Og, og, og, glæd dig til ‘The Invention of Hugo Cabret’ <3 Fantastisk bog. Og så hurtigt læst!

 2. Sikke en imponerende liste. Jeg har kun læst få af dem. Men kan ihvertfald anbefale Anne of Green Gables (den elskede jeg som barn), Little Women og Farven Lilla. De er alle RIGTIG gode 🙂

 3. God liste – det er en skøn blanding af bøger, jeg enten har læst eller gerne vil læse – plus enkelte jeg ikke har hørt om. Har du sat nogen tidshorisont på mht. hvornår du vil have læst dem alle, er det ‘blot i løbet af dette liv’? 🙂

 4. Jeg har læst “Mænd der hader kvinder” af Stieg Larsson, “Anne Fra Grønnebakken ” (på dansk) af L.M. Montgomery, “Den tomme plads ” af J.K.Rowling ( på dansk) og “Djævlens lærling” af Kenneth Bøgh Andersen, det er virkelig fremragende bøger, så disse bøger kan du virkelig glæde dig til.

 5. Inspirerende liste. Der er en stor del af de bøger jeg ikke selv har læst endnu, og nogle titler jeg ikke helt kender, som jeg klart også vil tjekke ud.
  En af titlerne, jeg bed mærke i fra listen, som jeg har læst er “Troldmanden fra Oz”. Det er en bog du helt bestemt skal glæde dig til. Derudover har jeg i løbet af sommeren stiftet bekendtskab med John Greens forfatterskab. Han er nu blandt mine favoritter, og helt klart også en af de forfattere du skal se frem til at læse, synes jeg.

 6. Percy Jackson synes jeg sagtens kunne blive en nyklassiker indenfor sit felt – og Anne fra Grønnegården er en af de sødste og fineste fortællinger, jeg ved.
  Selv, skal jeg også have fået læst Troldmanden fra Oz, den er jo nærmest obligatorisk (;

  – Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge