Leoniderne

22839728
Leoniderne – Nanna Foss – Spektrum #1 – 541 sider – Tellerup

Hvornår startede det egentlig?
Med den gamle dame der beskyldte os for verdens undergang?
Med drømmen om de lysende hænder?
Med kompasset der gav os brandsårene?
Eller længe før?

15-årige Emilie tegner en dreng med turkise øjne og et mystisk prismesmykke. Dagen efter får hun et chok, da drengen starter i hendes klasse.
Før Emilie får set sig om, har hun trekantede ar i håndfladerne, og hendes skolekammerater begynder at kunne uforklarlige ting.
Eller er det bare indbildning?
Grænserne mellem drøm og virkelighed viskes ud, og Emilie prøver desperat at undgå at blive en del af kaosset.
Men snart må hun indse sandheden.
Det er kun et spørgsmål om tid …

• • •

Jeg kunne rigtig godt lide personerne i den her bog, især Alban, han var simpelthen så hyggelig. Adriana var måske lige lovlig kliché til min smag. 

Ift. plottet, så kommer der aldrig en egentlig afklaring, hvilket nok skyldes, at der er planlagt en masse bind i serien, men jeg er ret sikker på, at der er en bestemt person, der har noget med det hele at gøre… Der går lidt for lang tid inden handlingen begynder, og indtil da er det “bare” en fortælling om venskaber, og hvordan det tackles når der skal lukkes nye folk ind i vennekredsen. Jeg kunne godt have brugt lidt mere action fra starten, men den følelse sidder jeg jo trods alt ret tit med. Jeg er også lige nød til at nævne, at de der forældre der… De er godt nok meget fraværende og ikke ret opmærksomme på, hvad deres børn render og laver. Jeg kunne alligevel godt lide bogen, den har et eller andet typisk dansk over sig, som bare gør den charmerende og uimodståelig.

Skrivestilen er lige mig. Den er nuanceret og virkelig bare generelt god og gennemført. Jeg kan slet ikke mærke på den måde bogen er skrevet, at det er en bog til unge mennesker, og det var ret fantastisk. Det er ikke så tit man oplever det, synes jeg, så thumbs up for det.

Jeg vil helt sikkert læse næste bind, men jeg må indrømme, at jeg lige nu har svært ved at se, hvordan historien skal kunne fungere over mere end 3-4 bind…

Leoniderne udkommer d. 19. oktober på forlaget Tellerup.

ny3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge