Legend

9275658
Legend – Marie Lu – Legend #1 – 295 sider – Penguin

What was once the western United States is now home to the Republic, a nation perpetually at war with its neighbors. Born into an elite family in one of the Republic’s wealthiest districts, fifteen-year-old June is a prodigy being groomed for success in the Republic’s highest military circles. Born into the slums, fifteen-year-old Day is the country’s most wanted criminal. But his motives may not be as malicious as they seem. 
From very different worlds, June and Day have no reason to cross paths – until the day June’s brother, Metias, is murdered and Day becomes the prime suspect. Caught in the ultimate game of cat and mouse, Day is in a race for his family’s survival, while June seeks to avenge Metias’s death. But in a shocking turn of events, the two uncover the truth of what has really brought them together, and the sinister lengths their country will go to keep its secrets. 

• • •

Jeg venter med længsel på The Young Elites af Marie Lu, så for at fordrive ventetiden, læste jeg Legend, første bog i en trilogi. Jeg havde forventet mig en del, men om jeg fik, hvad jeg forventede, det er jeg stadig i tvivl om. Jeg blev hverken skuffet eller ikke-skuffet. Mit største problem var, at June ikke rigtig sagde mig noget. Hun føltes for det meste bare selvisk og bedrevidende – to træk, der ikke rigtig klæder nogen. Som følge deraf, manglede jeg en vis sympati for hende, og det gør det svært, at knuselske en bog. De andre personer var okay; Day var et fint modstykke til June.

Den her bog benytter sig også af en af de allerstørste klicheer: insta-love. Det øjeblik de ser hinanden, kan man som læser se, hvordan deres øjne er blevet hjerteformede, som i tegnefilm. Det var for meget af det gode. Heldigvis er det ikke det, der spiller den største rolle i bogen, men jeg kan godt frygte, at det vil skifte hen i bog to og især tre.
I forbindelse med det her begyndende oprør mod systemet, kan June nogen ting, der gør det meget lettere. 60% inde i bogen har hun pludselig de vildeste computerskills, som ikke har været nævnt før. Nej. Bare nej. Det virker som om, man har haft brug for en evne der, og så bare opfinder den. Det fungerede ikke for mig. Jeg er med på, at hun er mega klog, meeen…. Hun var virkelig en omvandrende computer, og det var for meget af det gode og blev urealistisk.

Men! Bogen kunne alligevel noget. Jeg læste den på en enkelt dag, for det var faktisk ganske fin underholdning. Nogen gange, er det alt, der skal til, for at begejstre. Jeg havde brug for noget let underholdning og det fik jeg. Normalt, når jeg giver en bog tre stjerner eller mindre, så gider jeg som regel ikke læse resten af serien, for der er tusind andre derude, som jeg har gang i. Det er anderledes med den her, for jeg tror faktisk godt, jeg vil læse resten. Der er noget, der trækker i mig.

ny3

2 thoughts on “Legend

  1. Jeg har savnet danske anmeldelser af denne bog, for selvom jeg har set adskillelige (udenlandske) booktubers gå helt amok over denne bog/serie, så har jeg hele tiden haft en fornemmelse af, at den ikke er noget for mig. Ud fra din anmeldelse lyder det til, at jeg har ret på det punkt, så jeg er rigtig glad for, at du har anmeldt den 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge