Kvinden i toget

26845726Kvinden i toget – Paula Hawkins – 390 sider – Gyldendal

Anmeldereksemplar fra Gyldendal.

Denne bog lød som noget, der var lige noget for mig. Virkelig spændende og med personer, man ikke altid ville kunne føle empati for. Desværre kunne jeg kun sætte kryds i én af de bokse. Nemlig den med personerne.
Rachel var utrolig irriterende, og det samme gjaldt for Anna og Meghan. Det var tydeligt, at det også var meningen, så derfor irriterede det mig heller ikke så meget, som det ellers kunne have gjort. Ingen af de tre kvindelige hovedroller har således fået status som mine nye yndlingspersoner i bøger, men jeg er sikker på, det ikke er nogen jeg vil glemme lige foreløbig. Bogen fortælles ligeledes fra de tre kvinders synspunkter, ligesom den også springer i tid. Det havde jeg nok godt kunnet håndtere under normale omstændigheder, men jeg lyttede til bogen her som lydbog over en hel måned, så det endte med at blive lidt forvirrende i stedet.

Man skulle et godt stykke ind i bogen, førend selve handlingen begyndte at udfolde sig. Da det så skete, fandt jeg den skiftevis spændende og langtrukken. Jeg har svært ved at genfortælle handlingen, for der skete ikke super meget, andet end en masse forskellige teorier, som også bliver på det stadie. Det er lidt svært at forklare, men jeg føler i hvert fald godt, at tingene kunne være blevet undersøgt, sådan at der havde været sket lidt flere ting. Det var ikke sådan at jeg kedede mig, slet ikke, det var bare en lidt langtrukken bog. Tempoet kunne bare godt være skruet en del op, uden at det var gået udover handlingen.

Slutningen var jeg slet, slet ikke fan af. Jeg ved ikke, hvad jeg havde regnet med. Måske, at den havde slået benene væk under mig? Det var slet ikke tilfældet, tværtimod sad jeg tilbage og følte mig snydt. 390 sider og så var det bare det?! Øv, øv, øv. Jeg blev virkelig skuffet.

Bogen her skal læses mere for dens personer end for dens handling. Hvis man godt kan lide den slags bøger, så er jeg sikker på, Kvinden i toget vil falde i ens smag.

ny3

Hver morgen tager Rachel toget ind til London sammen med alle de andre pendlere. Hver dag holder toget stille foran et bestemt hus, og Rachel betragter det smukke unge par, som bor her. Hun fantaserer om, hvad de hedder, og forestiller sig, at deres liv er helt perfekt.

Men en dag ser hun noget dybt chokerende fra togvinduet – og kort tid efter forsvinder kvinden fra huset. Rachel kontakter politiet og begynder at blande sig i efterforskningen. Men Rachel er ikke noget pålideligt vidne. Faktisk kan hun ikke engang stole på sig selv.

underskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge