Kommentar til Wild

17349240Wild – Cheryl Strayed – 356 sider

Nogle bøger ser man mere frem til end andre. Det her var en af dem. Den levede op til mine forventninger, men på den anden side gjorde den ikke.
Den var lang. For lang. Alligevel havde den den helt rigtige længde. Den var for lang, fordi den begyndte at gentage sig selv og trak tingene i langdrag. På den anden side havde den lige præcis den rigtige længde, fordi den dermed viste, hvor lang en tur Cheryl var på. Det var ikke bare en vandretur. Det var en vandring ind og ud af livet.

Det jeg så godt kunne lide ved bogen var, at den så fint fik vist, hvad det vil sige, når man egentlig er lidt ligeglad med det hele, men alligevel ikke vil give op. Den fik sat fokus på, hvad det er, der for nogen er deres redning – om ikke bogstaveligt, så i hvert fald personlighedsmæssigt. Det er ikke alle, der finder den ro i naturen, som det er tydeligt at Cheryl gør. Men det var noget af det, jeg godt kunne lide. Måske fordi jeg selv har det sådan. Jeg er ikke det største naturmenneske – jeg elsker at ligge ude om sommeren, men vandringer og de ting, man forbinder med spejdere fx., det er ikke så meget mig. Alligevel finder jeg også en ro i naturen. Når man bekymrer sig over noget eller er i en eller anden situation, som man ikke rigtig magter, så er det bare om at komme ud. Det hjalp den her bog mig til at huske. For det er selvfølgelig ikke altid, jeg lige får det gjort, selvom jeg jo godt ved, hvor meget det hjælper.
Jeg kunne rigtig godt lide bogen, og det kunne også godt være en af dem, jeg en dag vender tilbage til. Jeg er i hvert fald utrolig taknemmelig over at have læst den, og jeg skal helt sikkert også se filmen snart.

——————————————————————–

Cheryl Strayed var 22 år, da hun mistede alt. Hendes mor døde af kræft, hendes ægteskab gik i opløsning, hun droppede ud af college, begyndte at tage heroin … Fire år senere havde hun nået bunden og tog så den mest impulsive beslutning i sit liv: Helt alene begav hun sig ud på ekstremt krævende vandrerute, Pacific Crest Trail, der strækker sig i et 4000 km langt bælte fra Californien til Canada.
Først da den unge kvinde står i vildmarken, med en rygsæk der er så tung at hun ikke kan løfte den, går det op for hende hvad hun har indladt sig på. Hun er for stolt til at opgive, så hun trodser sin angst – og begynder at gå! Her i den rå natur med klapperslanger, bjørne, pumaer bliver hun konfronteret med sig selv på godt og ondt. Mens hun tilbagelægger kilometer efter kilometer, lader hun i sit indre sit eget splintrede liv passere revu. Langsomt finder hun tilbage til den person hun engang var, og hendes historie samler sig i et nyt og sandere billede.

underskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge