Kirurgen

-kirurgen-coverKirurgen – Tess Gerritsen – Rizzoli og Isles #1 – 368 sider – Jentas

HAN VED PRÆCIS, HVOR DET GØR ONDT …

Han sniger sig ind i kvinders hjem om natten og lister lydløst ind i værelserne, hvor de ligger og sover, men snart vil vågne op til et levende mareridt. Hans metodes præcision antyder, at der er tale om en gal læge, hvad der får aviserne i Boston til at kalde ham ’Kirurgen’. Med kriminalassistenterne Thomas Moore og Jane Rizzoli i spidsen må politiet opsøge offeret for en næsten identisk forbrydelse – for to år siden nedkæmpede og dræbte lægen Catherine Cordell sin overfaldsmand, inden han kunne nå at fuldføre sit forehavende.

Men denne nye morder genskaber med uhyggelig akkuratesse detaljerne omkring overfaldet på Cordell. For hvert nyt mord er det, som om han håner hende og indsnævrer afstanden fra hendes arbejdsplads til hendes hjem. Og hverken Moore eller Rizzoli kan beskytte Cordell mod en hensynsløs morder, som tilsyneladende kender – og svælger i – den hemmelige frygt hos de kvinder, han dræber.

ny4 Likes:

• Bogen foregår delvist i et hospitalsmiljø, og det er ikke noget, jeg tidligere har set i hverken krimier eller thrillers. Jeg kunne rigtig godt lide det, og følte derfor også at bogen bidrog med noget nyt til genren.

• Først mente jeg ikke, at bogen var særlig voldsom, men det ændrede sig hen imod de sidste sider. Jeg endte med at sidde og synes det var voldsomt ubehageligt og jeg måtte endda have kæresten ved siden af til at holde mig i hånden, mens jeg læste videre. Det handler selvfølgelig til dels om, at det er mig der er en kylling… Men bogens grusomhed er nu også ret voldsom! Selvom jeg ikke kan lide at blive skræmt, så kunne jeg alligevel godt lide det lidt…

• Moore var så fantastisk en karakter. Jeg kunne virkelig godt lide ham. Omvendt var jeg lidt ligeglad med Rizzoli. I mit hoved skulle der skrives mange flere bøger om ham og færre om hende.

Dislikes:

• Jeg ved ikke helt, om det er mig der er dum eller hvordan, men Isles…hvem/hvad er det? Der optræder en Rizzoli i bogen, men jeg faldt ikke over nogen Isles? Nu er det jo en del af serienavnet, så det kan komme senere, men det får mig til at tænke over, om der mon er et eller andet, jeg er gået glip af…

• Slutningen var lige hastig nok. Jeg kunne godt have brugt, at den varede lige lidt længere. Tempoet i bogen er generelt højt, så jeg savnede lidt mere forklaring omkring slutningen.

Prøv også:
Krucifiks morderen af Chris Carter

Bogen er stillet til rådighed af Jentas.

2 thoughts on “Kirurgen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge