Killer Killer

21898937

 Killer Killer – Morten Ellemose – 303 sider

I den gotiske krimi Killer Killer er New York hærget af en række bestialske mord. Sporene fører den aldrende vicekommissær Anatolli Barritch i hælene på den vanvittige seriemorder Angelface.

Sammenhængen mellem ofrene undslipper efterforskerne, indtil de får hjælp fra religionshistoriker Mordechai Rheingold, som aner et grusomt mønster, ingen kunne have forestillet sig.

Ligposerne fyldes med ekspresfart i et dystert hævnmotiv, hvor grusomme skæbner venter til alle involverede. Hemmeligheden om det Blodige Kors står for fald.

• • •

Ved første øjekast minder den her bog meget om Chris Carter – en forfatter, jeg er ret glad for. Desværre holdt den ikke det niveau hele vejen. På bagsiden sammenlignes bogen med Thomas Harris’ Hannibal Lecter bøger. Dette forstyrrede min læsning lidt undervejs; der er den her menneskekender-type, der er ”få mig ud herfra og jeg hjælper med efterforskningen”-typen og der er kannibal-typen. Tre store træk, der også er at finde i Hannibal. Det gjorde, at jeg følte, bogen blev meget kliché-agtig. Hvis ikke bagsiden havde indeholdt den her sammenligning, så er jeg ikke sikker på, det havde irriteret mig lige så meget.

Noget af det, der efterhånden kendetegner den her type bøger, er efterforskeren, hvis liv er noget rodet. Noget, jeg egentlig synes er lidt en skam. Jeg kunne godt tænke mig lidt fornyelse. Hvorfor kan de ikke bare være glade for deres liv og job?

Killer Killer er fyldt med spænding til bristepunktet, og ens egne gætterier vil ingen ende tage – man ændrer hele tiden opfattelsen. Jeg gjorde i hvert fald.

Bogens slutning kan der siges mange ting om. Jeg veksler mellem at synes, man har valgt den lette udvej og at synes, det var en god slutning. Jeg kunne nok godt tænke mig en toer, vil jeg tro. Bare så jeg lige kan finde ud af, hvad jeg synes om slutningen.

ny3
Læseeksemplar fra forfatteren.

2 thoughts on “Killer Killer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge