Kabalemysteriet

bogtag 003Kabalemysteriet – Jostein Gaarder – 352 sider – Høst

Bogen handler om Hans Thomas, der sammen med sin far kører fra Norge til Athen for at finde moren, som forlod dem for 8 år siden. På vejen diskuterer de livets store spørgsmål. Hans Thomas kommer en dag i besiddelse af en bog, som på mystisk vis fortæller om både hans fortid og fremtid…

• • •

Denne bog har jeg læst, fordi jeg hver måned får min kæreste til at vælge en bog, han synes jeg skal læse. Han har længe forsøgt, at få mig til at læse den her, men jeg har afvist det, fordi jeg simpelthen elskede Sofies verden og så er det jo altid lidt farligt at gå i gang med et andet af forfatterens værker. Jeg blev ikke blæst hovedkulds bagover, men bogen formåede alligevel at vinde mig over. Jeg følte desværre, at der skulle gå en god del sider, før jeg rigtig blev fanget af historien og det er en skam. Omvendt så kunne det næsten ikke have været anderledes, for det ér en stille og rolig, nede på jorden-historie.

Jeg følte slet ikke, at bogen var lige så filosofisk som Sofies verden, så hvis du var en af dem, der fandt den for tung, så kan jeg anbefale den her. Den er mere lommefilosofisk og den er det på en sjov måde, som de fleste af os nok kan nikke genkendende til. Har vi ikke alle sammen lidt filosofiske tanker af og til? Det er dem, denne bog tager fat på. Det gør den, ved at fortælle to sideløbende historier (eller er det mon bare en? 😉 ), der supplementerer hinanden rigtig fint. Der er historien om Hans-Thomas og den forsvundne mor, og så er der historien om Bollebogen.

Det er uhyre let at læse bogen, i forhold til, hvad man måske forventer. Det er ganske almindeligt hverdagssprog og man behøver ingen forudsætninger, for at gå i gang – udover at kunne læse, forstås. Der er flere finurligheder undervejs, som man hurtigt opsnapper og det gør læsningen til en lidt anderledes oplevelse end normalt, men alt sammen på en rigtig fin og let måde.

Jeg tror godt, jeg vil læse mere af Gaarder, men det er også sådan med de bøger, at man (jeg) skal have lidt pause imellem dem, for ikke at rode dem rundt. Det er i hvert fald lidt min fornemmelse indtil nu.

ny4

4 thoughts on “Kabalemysteriet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge