Judging the cover #2

Vi hører det igen og igen og igen og en gang til: Døm ikke en bog på dens cover. Jeg kan ikke sige mig fri for, at det er det, der mange gange får mig til at kigge nærmere på en bog. Det der med at gå hen og samle en, i mine øjne, grim bog op og læse på, det har jeg bare ikke i mig. Det ligger mig meget fjernt og føles unaturligt. I denne række indlæg vil jeg snakke lidt om forsiderne på bøger, om forskelle, ligheder, godt og skidt. Indlæggene vil dukke op fra tid til anden.

Jakob Ejersbos Afrika-trilogi… Den er så flot! I hvert fald i den gamle udgave (i indlægget her viser jeg kun første bog i trilogien):

 

Så besluttede man sig åbenbart for at skaffe sig af med det genbrugs-agtige materiale, som de første udgaver er udgivet med, men man ændrede også hele udseendet:

Jeg synes simpelthen, det er så grimt. Jeg kan slet ikke udstå dem. Jeg er rigtig glad for, at jeg nåede at få anskaffet mig dem, inden man lavede dem om. Det fede er ikke bøgernes udseende som sådan, men det materiale de er lavet i. Det giver mig et fedt helhedsindtryk i længden, når bogen har den der rå følelse over sig – ikke kun indeni, men også udenpå. Vi (jeg) vil have det gamle cover tilbage.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge