Jeg henter solen ned

25969527Jeg henter solen ned – Jandy Nelson – 460 sider – Gyldendal

Denne bog er stillet til rådighed af Gyldendal.

Jude og Noah er tvillinger, men gør alt for at undgå hinanden.Noah er indadvendt og passioneret omkring sin kunst. Han tegner og maler og forelsker sig i den karismatiske nabodreng. Jude er den udadvendte søster, som går med knaldrød læbestift og surfer med de cool fyre. For tre år siden var de uadskillelige, men nu taler de slet ikke sammen.Hvad er der sket? Alt er forandret: Jude går på den kunstskole, som Noah så brændende ønskede sig ind på, deres mor er død i en tragisk ulykke, og inden ulykken flyttede faren fra familien.Noah fortæller om årene op til bruddet, mens Jude fortæller om de senere år. Hver især kender de kun halvdelen af historien. Hvis de vil vide, hvad der egentlig skete i familien; hvis de skal have en chance for at komme videre, så er de nødt til at finde ind til hinanden igen og dele deres historier.

ny3Likes:

• Bogen har stort fokus på kærlighed; familie, forelskelse, venner. Det optager en stor del af bogen, og det bliver gjort på en rigtig fin måde. Generelt er sproget i bogen ret flot, og det er som om, der er kælet lige det ekstra for det. Især kunne jeg godt lide Noahs kapitler, de var virkelig gode.

• Der er to synsvinkler i bogen; Noahs og Judes. Jeg er normalt ikke fan af det, da jeg kan have svært ved at skelne mellem flere vinkler. Det var også lidt tilfældet her. Jeg kan bare ikke beslutte mig for, hvorvidt det er en god eller en dårlig ting. Noah og Jude er jo tvillinger, og den måde det bliver fremstillet på i bogen her gør, at jeg synes det er smart, de lyder så ens. Det må være meningen. Alligevel blev jeg flere gange lidt forvirret og i tvivl om, hvem det nu lige var, jeg var igang med at læse om. Jeg har alligevel bestemt mig for, at se det som en god ting.

• Bogen var en pageturner på den måde, at jeg hen mod midten blev nysgerrig på, hvilke hemmeligheder der mon gemte sig under den “pæne” overflade. Det gjorde, at siderne begyndte at vende sig selv og selvom det egentlig ikke var en bog med mysterier og mordgåder, så begyndte det faktisk at føles sådan alligevel. Jeg måtte bare kende til de hemmeligheder. Da jeg så kom til dem, så følte jeg mig godt nok dum. Jeg hoppede jo i med begge ben! Det hele var så tydeligt og lå lige foran mig, men alligevel opdagede jeg det ikke. Ups. 😛

“Det er utroligt, hvor mange ting man kan foretage sig på en gang. Det er utroligt, hvordan det, der foregår inde i hovedet, bliver inde i hovedet.”
S. 342

Dislikes:

• Hovedpersonerne, Jude og Noah, er rigtig fine, men… Det her er en meget karakterdrevet bog, og det er ikke lige min kop te. Jeg vil have spænding og action og knap så meget fokus på personernes følelser og udvikling. Det blev lige langhåret nok til mig. Det er jo en personlig smagssag, men det var for meget for mig.

• Grundet ovennævnte kedede jeg mig desværre bravt i langt det meste af bogen. Vi skulle helt hen til de 65% førend jeg begyndte at være underholdt. Det påvirker desværre også min bedømmelse af bogen.underskrift

8 thoughts on “Jeg henter solen ned

  1. Er enig med den lidt sløve opstart! Havde også lidt svært ved at komme ordentligt fra start. Og ja – Noahs beskrivende og farverige stykker var spændende! 🙂

  2. Det tog altså også mig et par kapitler før jeg blev helt og aldeles grebet af bogen, og når kapitlerne er så utroligt lange som de er i den her bog, så føles det bare som om det tager ekstra lang tid før man bliver solgt til bogen.
    Men med det sagt, så hoppede jeg nok ikke helt så meget i med begge ben på ‘mysteriet’, jeg havde dog set nogle af sporerne undervejs. 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge