Indvielsen (The Secret Circle #1)

27670913

Indvielsen – The Secret Circle #1 – L.J. Smith – 274 sider – Tellerup

Anmeldereksemplar fra Tellerup.

Jeg var desværre ikke helt så vild med denne bogs indhold, som jeg var med udseendet. Det er en virkelig, virkelig flot bog, synes jeg, den har både en masse flotte lilla nuancer, samt noget glimmer. Det er helt klart en bog, jeg ville tage med mig hjem, hvis jeg så den i boghandlen.

Desværre blev jeg lidt ærgerlig over selve historien. Jeg syntes, den var langsom, bogens størrelse taget i betragtning. Der skete ikke rigtig noget før halvvejs, så på den måde bar den desværre præg af at være en etter i en serie. Samtidig så var den temmelig forudsigelig, delvist også pga. synopsen, som nærmest afslører bogens handling. Samtidig tror jeg bare, at jeg er for gammel til bogen. Det var alt for åbenlyst, hvad der ville ske, hvem den mystiske fyr var og hvem de her folk på skolen var. Jeg er sikker på, at hvis man er en ti år yngre end mig, så vil man finde masser af underholdning i bogen.

Skrivestilen bærer også præg af, at bogen er skrevet til en lidt yngre målgruppe. Den er meget simpel. Det betyder dog også, at bogen er meget hurtigt læst. Jeg forstår dog ikke, hvorfor nogle af passagerne skulle være så lange, det passede ikke helt ind. Og så blev jeg også lidt forvirret over fortælleren nogen gange, det var som om den skiftede midt i sætninger. Jeg ved ikke, om det bare var mig, om der var fejl eller hvad det lige skyldtes, men det forvirrede mig et par gange.

Bipersonerne var egentlig okay, men selve “den mystiske fyr” og Cassie irriterede mig grænseløst. Hvor gammel skulle Cassie forestille sig at være? Hun opførte sig som en på 12. Det er der ikke noget galt i, hvis man altså er 12, men jeg har en fornemmelse af, at hun snarere var 15. Jeg følte også godt, at Cassies mor og bedstemor kunne have fået en lidt større rolle, men det kommer nok i de næste bøger i serien, vil jeg tro.

Bogen har potentiale til mere, end hvad der udfolder sig. Jeg kunne også godt finde på at læse videre i serien. Jeg kan nemlig som sagt sagtens se potentialet. Det er bare mig, der falder udenfor målgruppen, og det blev (desværre) ret tydeligt for mig undervejs i historien.  

ny2

Under en ferie hjælper Cassie en mystisk fyr fra at blive overfaldet af en gruppe drenge.
Hun falder pladask for ham, men når aldrig at finde ud af hvad han hedder eller hvor han kommer fra.

Da hendes mor beslutter at de skal flytte til New Salem for at bo hos Cassies bedstemor, møder hun på den nye skole en gruppe jævnaldrende som både er skræmmende og fascinerende.

De er alle medlemmer af en hemmelig klub og her støder hun pludselig på sin drømmefyr,
men mødet bliver langt fra det gensyn som hun havde håbet på. Der er noget farligt ved at kende ham…

underskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge