I’ll Be There For You

3576003I’ll Be There For You – Louise Candlish – 384 sider – Little, Brown Book Group

Hannah hugged her sister tightly. “I know you don’t trust life any more. But you’ve still got to live it—and so do I.”

Hannah and Juliet Goodwin have been best friends since childhood, but when Juliet’s boyfriend Luke is killed just as Hannah marries the affluent Michael, the divide between the two sisters is suddenly too painful to bear. While Hannah prepares for the birth of her first child, Juliet begins to neglect her job, her health, and all those who love her the most. Hannah is the last person she’d appeal to for help. But then she finds herself drawn into a secret betrayal that threatens to destroy Hannah’s happiness before she even has a chance to enjoy it.

• • •

Det største problem ved den her bog er, at bagsideteksten gav mig en forkert smag i munden. Den skulle gerne vække ens nysgerrighed, men efter at have læst bogen må jeg sige, at den altså bare ikke stemmer helt overens med mit hoved.

Den her bog handler efter sigende om, hvorvidt søstre er de bedste venner, når alt går galt. Det var det, der i sin tid fangede min interesse. Efter at have læst den her bog, ved jeg stadig ikke helt, hvad svaret er i denne kontekst. Det er en, for mig, atypisk familie, hvor alle har hemmeligheder af seriøs karakter.

Personerne i bogen er både elskelige og drøn-irriterende. Præcis som rigtige søskende er det 😉 Nej, seriøst. En ting er, at man lever et vildt liv når man er 29, eller hvor gamle det nu er de er, men man smadrer altså ikke lejligheder gang på gang, når man fester. Man burde vide bedre… Sådanne træk irriterede mig grænseløst! Den måde livet behandler de to piger på er desværre bare heller ikke helt fair – der er ikke ubegrænsede mængder for, hvor meget et menneske kan holde til. Det fik mig i hvert fald til at føle med dem.

Starten af bogen forvirrede mig meget, for den er fortalt fra forskellige synsvinkler, Hannahs og Juliets. Jeg forstod heller ikke, hvad den ville handle om, for der gik op mod 20% af bogen, før handlingen rigtig kom igang. Jeg var 11 dage om at læse den, hovedsageligt fordi jeg faktisk havde den på pause og var ved at opgive. Da jeg nåede de 30% begyndte jeg at kunne lide bogen, og da jeg var halvvejs elskede jeg den.

Jeg ville så gerne kunne give bogen fem stjerner, men jeg kunne virkelig ikke lide den i starten, så det må blive en pæn treer i stedet. Jeg er helt sikkert ikke færdig med Louise Candlish’ bøger, og nu ved jeg i hvert fald, at de kan have en lang start, men at de nok bør få chancen.

ny3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge